20 Απριλίου, 2024

Αύριο το τελευταίο αντίο στη Γαρυφαλλιά που δολοφονήθηκε στην Φολέγανδρο από τον 30χρονο φίλο της

To τελευταίο αντίο θα πουν συγγενείς και φίλοι αντίο 19/7 στις 6 το απόγευμα, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Βέλο Κορινθίας στη Γαρυφαλλιά που δολοφονήθηκε στην Φολέγανδρο από τον 30χρονο φίλο της.

Θρήνος στο Βέλο Κορινθίας για την 26χρονη Γαρυφαλλιά Ψαράκου που δολοφονήθηκε στην Φολέγανδρο από τον 30χρονο φίλο της. Κανένας δεν φανταζόταν ότι το νήμα της ζωής της θα κοβόταν τόσο απότομα και τόσο άδικα, στις πρώτες διακοπές που έκανε τα τελευταία χρόνια, όπως είπε η μητέρα της. Ο δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος μίλησε αποκλειστικά στο Korinthostv.gr και δήλωσε ότι όλοι είμαστε συγκλονισμένοι μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος: «Όλη η κοινωνία είναι άφωνη! Ειδικά με την οικογένεια της κοπέλας είμαστε οικογενειακοί φίλοι! Η κατάσταση είναι τραγική. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό, να φεύγουν δύο παιδιά για διακοπές και να γίνεται αυτό! Το βράδυ θα πάω να δω τους γονείς! Δεν ξέρω τι να τους πω! 

This image has an empty alt attribute; its file name is image%2B%25281%2529.jpg

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη του 30χρονου, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο αναφέρεται πως ο σύντροφος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και δίνει λεπτομέρειες για τη σύλληψη. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο 30χρονος και η 26χρονη καυγάδισαν στο αυτοκίνητο και εξετράπησαν της πορείας τους σε βραχώδη περιοχή. Όταν η 26χρονη βγήκε από το όχημα την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και την έσπρωξε προς τη θάλασσα. Στη συνέχεια, όταν διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, απομακρύνθηκε από το σημείο, εγκαταλείποντας τα προσωπικά του αντικείμενα, έως ότου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.

Με πολλαπλές κακώσεις στο σώμα, η 26χρονη εντοπίστηκε νεκρή το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο 30χρονος σύντροφός της αναζητήθηκε από την πρώτη στιγμή ως πρόσωπο- κλειδί στην υπόθεση.

Μια μέρα μετά, μια μαρτυρία οδήγησε στον εντοπισμό του. Ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση και απειλούσε ότι θα κάνει κακό στον εαυτό του. Τελικά οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί τον έπεισαν και οδηγήθηκε στο τμήμα. Στην αρχή μιλούσε ασυνάρτητα με λόγια όπως «κακιά στιγμή» και «χάλασε η φάση».

Χθες το βράδυ αρχικά παραδέχτηκε την εμπλοκή του, στην συνέχεια πήρε πίσω όσα είπε και τελικά ομολόγησε τις πρώτες πρωινές ώρες. Στους αστυνομικούς φέρεται να έχει μιλήσει για συχνούς καυγάδες, για τον τσακωμό τους το μεσημέρι της Παρασκευής αρχικά μέσα στο αυτοκίνητο και στην συνέχεια στην παραλία.

Αρχικά όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοιχτά. Στην συνέχεια τα ευρήματα (κηλίδες αίματος, το κολιέ της κοπέλας που ήταν σπασμένο και ένα σκουλαρίκι) παρέπεμπαν σε εγκληματική ενέργεια.

«Εμείς οι μάνες πρέπει να μεγαλώνουμε τα αγόρια μας διαφορετικά», δήλωσε η μητέρα της 26χρονης, Αλέκα Ψαράκου.

«Σκότωσε το κορίτσι μας στα καλά καθούμενα. Ένα κορίτσι που μία ζωή διάβαζε και δεν έκανε τιποτ’ άλλο και πήγε πρώτη φορά διακοπές στη ζωή της», λέει ο Κώστας Ψαράκος, ο πατέρας της Γαρυφαλλιάς.