29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ Η ΕΙΣΟΔΟΣ -ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ” ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Απαράδεκτη εξακολουθεί να παραμένει η είσοδος -έξοδος του πολύ όμορφου Γυμναστηρίου Δήμου Βέλου-Βόχας “Γιώργος Τριαντάφυλλος” στο Βραχάτι Κορινθίας προς την Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου -Πατρών.
Η ζωή δεκάδων  μικρών παιδιών και των γονέων τους που τα συνοδεύουν στις προπονήσεις τους καθημερινά κρέμεται κυριολεκτικά από ένα νήμα.
Φυσικά από θαύμα δεν θρηνούμε καθημερινά αθώα θύματα μιας και στο συγκεκριμένο σημείο
⦁ δεν υπάρχει καμία πινακίδα(σήμανση) που να υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι πρέπει να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα ,
⦁ ούτε υπάρχει ένας υποτυπώδης σχεδιασμός ούτως ώστε τα οχήματα που καθημερινά μεταφέρουν δεκάδες παιδιά  να εισέρχονται και κυρίως να εξέρχονται στην πάροδο προς ή από το Γυμναστήριο από την Παλαιά Εθνική Οδό με ασφάλεια.
⦁ Σε όλα , τα παραπάνω, η πλούσια βλάστηση εκατέρωθεν ( και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά) κατά την έξοδο ενός οχήματος από την πάροδο-έξοδο του Γυμναστηρίου προς την Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που υπάρχουν στο κείμενο αυτό επιδεινώνει επικίνδυνα την κατάσταση , μιας κι ένας οδηγός εξερχόμενος και προκειμένου να ελέγξει το «ρεύμα» από Κόρινθο προς Πάτρα θα πρέπει να βάλει την πρόσοψη του αυτοκινήτου του περίπου 1 μέτρο μέσα στην οδική αρτηρία.

Ελπίζω με το  δημοσίευμα αυτό  κάποιος αρμόδιος υπεύθυνος να ενδιαφερθεί ώστε να μην θρηνήσουμε αθώα ανθρώπινα θύματα και κυρίως  αθώες παιδικές ψυχές.