23 Απριλίου, 2024

Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε τις δεσμεύσεις μας, πράξη»

«Προχωράμε στη δημιουργία Πρότυπου Οικογενειακού Πάρκου στη Βλαχέρνα»

Τη Μορφωτική Ακόλουθο της Γερμανικής Πρεσβείας κ. Μπονέ υποδέχτηκε στη Βλαχέρνα ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, την Τετάρτη (21/7/2021).

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι ο Δήμος Τρίπολης είχε υποβάλλει μια πρόταση για τη δημιουργία Πρότυπου Οικογενειακού Πάρκου στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Βλαχέρνας.

Ήδη έχουν εγκριθεί τα πρώτα χρήματα (30.000 ευρώ) και θα ακολουθήσει η δημοπράτηση των μελετών και εν συνεχεία η χρηματοδότηση του έργου.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης τόνισε ότι θα δημιουργηθεί ένας χώρος αθλοπαιδιών και φιλοξενίας συνεδρίων και εκδηλώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Τρίπολης αναμένεται να διευρύνει τη συνεργασία του με τη Γερμανική Πρεσβεία, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων που αφορούν την ανταλλαγή επισκέψεων ανάμεσα κυρίως σε νέους από τις δύο χώρες.

Η Μορφωτική Ακόλουθος, από την πλευρά της, τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά η υποδοχή της στον Δήμο Τρίπολης.

«Πριν από 77 χρόνια οι Γερμανοί εθνικοσοσιαλιστές κατέστρεψαν το χωριό της Βλαχέρνας, δολοφονήσαν αντιστασιακούς, αλλά και απλούς πολίτες.

Αυτό το έγκλημα δεν επιτρέπεται να το ξεχάσουμε. Δεν θέλουμε να το ξεχάσουμε, αλλά παράλληλα θέλουμε να μάθουμε μέσα από αυτό.

Για το λόγο αυτό χαίρομαι ιδιαίτερα που η Ελλάδα και η Γερμανία μπορούν να συνδιαμορφώσουν το μέλλον τους στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας κ. Δημήτρης Κολλίντζας επισήμανε ότι η σκέψη ξεκίνησε μέσω του Συλλόγου των απανταχού Βλαχερναίων από το 2017 και με τη τωρινή δημοτική αρχή του κ. Κώστα Τζιούμη υλοποιείται και άπαντες ευελπιστούν ότι σύντομα θα γίνει ένα καλό έργο.