25 Απριλίου, 2024

Μία διαφορετική, συναρπαστική, ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΟΛΤΑ… στο Κόσμο του ΠΩΛ ΣΕΖΑΝ

Μία διαφορετική, συναρπαστική, ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΟΛΤΑ… στο Κόσμο του ΠΩΛ ΣΕΖΑΝ – Γράφει η κα. Κατερίνα Αντωνοπούλου – Ρούκη

Η Carrières de Lumières αποτίει Φόρο Τιμής στον μεγάλο Γάλλο ζωγράφο ΠΩΛ ΣΕΖΑΝ, στον Πρωτοπόρο του μεταϊμπρεσιονιστικού Κινήματος, στον ΜΑΣΤΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ.

Αυτή η μοναδική δημιουργία πολυμέσων της Carrières de Lumières είναι μια πρόσκληση στον επισκέπτη για μια ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙA ΜΥΗΣΗΣ στα έργο του Πώλ Σεζάν και μια πραγματική πρόκληση για ένα μοναδικό πνευματικό ταξίδι μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας.

Ο συναρπαστικός ΠΩΛ ΣΕΖΑΝ άλλαξε την οπτική του Κόσμου μας μέσα από τα έργα του, έδωσε νέα πνοή με το τολμηρό όραμα του και την ριζοσπαστική προσέγγιση του, σχηματίζοντας γέφυρα μεταξύ του Ιμπρεσιονισμού στα τέλη του 19ου και της Νέας τάσης, της καλλιτεχνικής έρευνας του Κυβισμού στις αρχές του 20ου.

Οι δημιουργίες του μας ταξιδεύουν στον Χρόνο…

Πορτρέτα, τοπία και νεκρές φύσεις καταδεικνύουν την ιδιαιτερότητα του και το όραμά του.

Τα τοπία του φαίνονται αδύνατα για να εισέλθουμε, οι ακίνητες ζωντανές φιγούρες του γέρνουν προς τα εμπρός σε γωνίες που μας συνεπαίρνουν και τα υπέροχα πορτρέτα του με τους καθιστούς ανθρώπους του τραβούν ολοκληρωτικά την προσοχή μας.

Η δουλειά του Πωλ Σεζάν προσφέρει μια συνεχή ώθηση για προβληματισμό μέσα από τη δυαδικότητά του – παρουσία και απουσία, χώρος και επιφάνεια, χρόνος και διαχρονικότητα.