19 Απριλίου, 2024

Μεγαλόπολη: Διήμερο με όπερα στο αρχαίο θέατρο

Ο Θέμελης Γλυνάτσης, γνωστός για τις επιτυχημένες παραστάσεις λυρικού θεάτρου στη Λυρική Σκηνή και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσιάζει την πρώτη πράξη της Βαλκυρίας του Ρίχαρντ Βάγκνερ, στις 3 και 4 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης στο πλαίσιο του προγράμματος 2021 του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η πρώτη πράξη της Βαλκυρίας, που θεωρείται από τα σημαντικότερα και δημοφιλέστερα έργα του λυρικού θεάτρου, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε αρχαίο θέατρο από τρεις από τους πιο ταλαντούχους λυρικούς τραγουδιστές της νέας γενιάς. Το έργο συνδυάζει μια διεισδυτική και ιδιαιτέρως συναισθηματική ματιά πάνω στον ηρωισμό, τον έρωτα και την επανάσταση, αλλά και τη βία της οικογένειας, με μια συναρπαστική ιστορία από τη σκανδιναβική μυθολογία.

Η Βαλκυρία δεν είναι τίποτα άλλο από ένα οικογενειακό δράμα στα χνάρια του Ίψεν και του Φρόιντ, όπου καταγράφεται η υπόγεια βία η οποία δεσμεύει και πυροδοτεί τους χαρακτήρες. Με τη χρήση του live film και του animation, η παράσταση δημιουργεί παράλληλα σύμπαντα φαντασίας και αίσθησης, με στόχο τη δημιουργία ενός ψηφιδωτού εμπειριών, επιθυμιών και ιδεολογιών που μάχονται η μια την άλλη και προετοιμάζουν την ολοκληρωτική καταστροφή.

OI ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ζίγκμουντ: Χρήστος Κεχρής (τενόρος)

Ζιγκλίντε: Αφροδίτη Πατουλίδου (σοπράνο)

Χούντινγκ: Τάσος Αποστόλου (μπάσος)

Βόταν: Παναγιώτης Ευαγγελίδης (ηθοποιός)

Πιάνο: Σοφία Ταμβακοπούλου