16 Απριλίου, 2024

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Διαβούλευση με την Εκκλησία για το νέο ΕΣΠΑ

Δίωρη διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ, πραγματοποίησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τις μητροπόλεις της περιοχής της.

“Για πρώτη φορά μετέχει η Εκκλησία στη διαβούλευση, κι αυτό το επιδιώξαμε γιατί ως περιφερειακή Αρχή την θεωρούμε βασικό μας εταίρο στα κοινωνικά θέματα αλλά και σε αυτά της προστασίας των εκκλησιαστικών μνημείων”, σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Ο Π. Νίκα, εξέθεσε ως σημαντικά θέματα, την ανάγκη για συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη των μνημείων, τον προγραμματισμό έργων για την βελτίωση της προσβασιμότητας σε αυτά, καθώς επίσης και την σημασία της κατάρτισης προγραμμάτων και δράσεων, με στόχο την ουσιαστική υποστήριξη του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης, έκανε λόγο για ορθολογική αξιολόγηση των προβλημάτων και για την συνεργατικότητα μεταξύ των φορέων, ενώ επισήμανε την ανάγκη για σεβασμό στην παράδοση και στην προστασία του μνημειακού πλούτου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη αρωγή που προτίθεται η Περιφέρεια να παράσχει σε δράσεις κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, στηρίζοντας έτσι το έργο των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων.

Αναφέρθηκε, επίσης, στους διαθέσιμους πόρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από το ΠΔΕ, επισημαίνοντας την ανάγκη ισοκατανομής τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.