20 Απριλίου, 2024

Σε εξωστρεφείς δράσεις επενδύει ο Δήμος Καλαμάτας

Για τις εξωστρεφείς δράσεις και ενέργειες που αποτελούν για τη Δημοτική Αρχή πολιτική επιλογή, αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, παρουσία του Αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην Ανάπα της Ρωσίας και τη συμμετοχή του ως εκπροσώπου του Δήμου στη Συνδιάσκεψη Πόλεων Αρχαίας Κληρονομιάς.

«Ως Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας θελήσαμε να επανατοποθετήσουμε τις σχέσεις μας με άλλες περιοχές, καθώς πιστεύουμε ότι μέσα από εξωστρεφείς δράσεις και ενέργειες μπορούμε να επιτύχουμε θετικά για το Δήμο μας αποτελέσματα» ανέφερε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε πως στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επανασύσφιξη των σχέσεων με τις αδελφοποιημένες πόλεις, με αναφορά να γίνεται στην Xian, στην Αγλατζιά αλλά και το Lowell των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που έμεινε πίσω λόγω της υγειονομικής κρίσης.  

Ο Δήμαρχος επίσης τόνισε επίσης πως είναι κρίσιμο, όχι μόνο σε επίπεδο ανταλλαγής καλών πρακτικών, αλλά ακόμα και μέσα από διεκδικήσεις προγραμμάτων, να υπάρχει μία κοινή πλεύση με τις αδελφοποιημένες περιοχές.

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στη Συνδιάσκεψη Πόλεων Αρχαίας Κληρονομιάς στην Ανάπα της Ρωσίας, μία συνδιάσκεψη που εντάσσεται στο αφιερωματικό έτος Ιστορίας Ελλάδος – Ρωσίας, με αντικείμενο τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου πόλεων με αρχαία πολιτιστική κληρονομιά, με τον Αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη να συμμετέχει ως εκπρόσωπος της περιοχής.

Όπως τονίστηκε τόσο από τον Δήμαρχο, όσο και από τον Αντιδήμαρχο, υπήρξαν εποικοδομητικές επαφές και συναντήσεις, σύμφωνα και με την προετοιμασία που είχε υπάρξει προκειμένου να διεκδικηθούν συγκεκριμένες δράσεις, όπως η αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με τη Μόσχα, η φιλοξενία ορφανών παιδιών και ατόμων με κινητικά προβλήματα, η προώθηση ζητημάτων που αφορούν τον τουριστικό τομέα και την πρωτογενή παραγωγή.

Ιδιαίτερες οι αναφορές του κ. Μπασακίδη για τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα, με την Πρέσβη κα Αικατερίνη Νασίκα, η οποία εξέφρασε την βούλησή της -μεταξύ άλλων- να υποστηρίξει την ενεργοποίηση της αεροπορικής γραμμής “Μόσχα – Καλαμάτα”. Επικοινωνία και συνεργασία που θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, υπήρξε επίσης με τον Εμπορικό ακόλουθο κ. Χρήστο Φαρμάκη, καθώς και με τον Διευθυντή του ΕΟΤ κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου.