19 Απριλίου, 2024

Συλλαλητήριο στην Τρίπολη κατά του εργασιακού νομοσχεδίου

Να μην ψηφιστεί ή να αποσυρθεί άμεσα, ζήτησαν απ’ την Τρίπολη οι συγκεντρωμένοι στο συλλαλητήριο της Πλατείας Πετρινού.

“Και εάν δεν γίνει τίποτα απ’ αυτά τα δύο, ένα είναι σίγουρο: Θα το ακυρώσει η ίδια η ζωή, ο ίδιος ο κόσμος της εργασίας”, δήλωσαν ο ομιλητής και η ομιλήτρια της ανοιχτής συγκέντρωσης της Τρίπολης.

Τη διαμαρτυρία οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας, το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών – Οικοδόμων και το Σωματείο Ενέργειας της Πελοποννήσου. Είχε τη στήριξη του ΠΑΜΕ και της παράταξής του στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

Στο συλλαλητήριο βρέθηκε και αντιπροσωπεία της διοικούσας επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, με τον πρόεδρό της, Αριστείδη Μπρουμά, να διαβάζει κείμενο – απόφαση του ΕΚΑ.

Στη διαδήλωση, βρέθηκαν και εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης, σε Περιφέρεια Πελοποννήσου και δήμους της Αρκαδίας.

Εκτός του Αριστείδη Μπρουμά μίλησε και η Θεώνη Δρόσου, από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Κυριάρχησαν τα συνθήματα: “Κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο, όχι στην ευελιξία και τη ζωή λάστιχο, οργάνωση και αντίσταση στη σύγχρονη σκλαβιά κλπ.”

Εκτός απ’ την απόρριψη και το αίτημα για απόσυρση του σχεδίου νόμου, οι ομιλητές, κατέθεσαν και ένα “πακέτο αιτημάτων” για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ενώ κάλεσαν τον κόσμο της εργασίας να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα σε καθημερινή βάση.

Η διαμαρτυρία έκλεισε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης.