17 Απριλίου, 2024

Τρέχουν οι εξελίξεις για το έργο «Καλαμάτα – προσβασιμότητα στη ζωή»

Το έργο «Καλαμάτα – προσβασιμότητα στη ζωή» αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης εργασίας υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τη συμμετοχή του διευθύνοντος συμβούλου της «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», Χρόνη Ακριτίδη, του Αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη και του Γιάννη Τασσιόπουλου, συνιδιοκτήτη και εκπροσώπου των ιδιοκτητών του Κέντρου Αποκατάστασης ΔΙΑΠΛΑΣΗ και City Hospital (πρώην ΛΗΤΩ) στην Καλαμάτα.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο «Καλαμάτα – προσβασιμότητα στη ζωή» αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία που έχει αναβάλει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να καταστεί η Καλαμάτα, ως πόλη – πρότυπο στην προσβασιμότητα. Όπως είχε τονιστεί και τον περασμένο Φεβρουάριο, κατά την παρουσίαση της εν λόγω πρωτοβουλίας, φιλοσοφία του έργου, για το οποίο έχει ενημερωθεί σχετικά και ο αναπλ. Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, είναι η διαρκής βελτίωση υπηρεσιών και υποδομών στην πόλη με στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε, το επόμενο διάστημα αναμένεται να έρθει προς ψήφιση Προγραμματική Σύμβαση που θ’ αφορά τη συνεργασία Δήμου Καλαμάτας, Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε. και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μέσα από την οποία θα προκύψει η τεχνική έκθεση, ο φάκελος μελετών και ο προϋπολογισμός του έργου. Υπάρχει η εκτίμηση ότι εντός του Ιουνίου οι αρχικοί στόχοι που έχουν τεθεί θα έχουν αποτέλεσμα, προκειμένου εν συνεχεία να κατατεθεί πρόταση (τεχνική έκθεση και ενδεικτικός προϋπολογισμός) στο Ταμείο Ανάκαμψης.