23 Απριλίου, 2024

Τρίπολη: Φεστιβάλ ρεκόρ και επιδόσεων

Με σιγή ενός λεπτού για το θάνατο του εμπνευστή και υποστηρικτή του φεστιβάλ Ρίψεων της Τρίπολης, Μανώλη Μανωλόπουλου και την απώλεια του Βασίλη Σεβαστή και με την παρουσία της προέδρου της νέας διοίκησης του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα, πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό στάδιο της Τρίπολης, ο αγώνας των ρίψεων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τους αγώνες, στήριξε ο δήμος Τρίπολης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στ. Ζορμπαλάς

Στο Στάδιο ήταν ομοσπονδιακοί και σωματειακοί προπονητές, τεχνικοί σύμβουλοι, αλλά και τα μέλη της διοίκησης της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου.

Η εσπερίδα, εξελίχθηκε ομαλά και παρείχε στους παρευρισκόμενους, ένα πανελλήνιο ρεκόρ, ο Άγγελος Μαντζουράνης Κηφισιάς, στη σφύρα Κ-18, με βολή στα 80,46 μ.

Συγχρόνως, είχαμε όρια για συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες:

Στη σφαίρα γυναικών, με την Αναστασία Ντραγκομίροβα του Κενταύρου με 15,40 μ., στο ίδιο αγώνισμα με τη Μαρία Σουγκλάκου 13,98 μ. της Σκάλας, στη σφύρα με τον νεαρό Νικόλα Πολυχρονίου (ΑΕΚ) με 73,02 μ. και με τον Γιάννη Κορακίδη (Μάνδρα) στο ίδιο αγώνισμα (ήταν και ατομικό ρεκόρ).

Στ. Ζορμπαλάς

Επίσης σημειώθηκαν και κάποιες καλές επιδόσεις, όπως το 65,64 μ. στη σφύρα γυναικών, απ’ την Ηλιάνα Κοροσίδου (Αίολος Μακεδονίας), το 77,21 μ. του νεαρού Ορέστη Ντουσάκη (Ελευθέριος Βενιζέλος), το 58,94 της Χρύσας Αναγνωστοπούλου (Ηλιούπολη) στο δίσκο γυναικών, το 76,16 μ. (φετινό του ρεκόρ) του Δημήτρη Τσίτσου στον ακοντισμό και το 76,85 μ. (ατομικό ρεκόρ, 1ος στην Ευρώπη στο Κ-23, ενώ διεκδικεί πρόκριση για τους Ολυμπιακούς), του Χρήστου Φραντζεσκάκη (Ελευθέριος Βενιζέλος) στη σφύρα ανδρών.

Στο ίδιο αγώνισμα, ο Μιχάλης Αναστασάκης (Ελευθ. Βενιζέλος) έριξε τη σφύρα στα 72.14 μ. και ο Ιβάν Μενγκλεμπέι (ΟΣΦΠ) στα 68.71 μ.

Στ. Ζορμπαλάς

Τα όρια για το παγκόσμιο και ευρωπαικό πρωτάθλημα, έπιασαν τέσσερις νεαροί σφυροβόλοι (Ντουσάκης, Ζιώγας, Πολυχρονίου, Κορακίδης), ωστόσο, μόνο δύο θα έχουν το δικαίωμα της συμμετοχής στο Παγκόσμιο του Ναιρόμπι και τρεις στο Ευρωπαικό του Ταλίν.

Ο Ντουσάκης, κατέχει πλέον την 4η καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο και ο Ζιώγας την έκτη.

Η Αφροδίτη Τζατζιμάκη (Ελευθέριος Βενιζέλος), σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ, στη σφυροβολία, με βολή στα 66.47 μ.

Στον ακοντισμό γυναικών, η Ελίνα Τζένγκο (Κένταυρος) ήταν 1η με βολή στα 56.24 μ., ενώ στη σφαίρα ανδρών, ο Οδυσσέας Μουζενίδης (Κένταυρος) πρώτευσε με βολή στα 19.30 μ. (2ος ο Τάσος Λατιφλλάρι με 19.08 μ.).

Στο δίσκο ανδρών της Κ -20, νίκησε ο Κώστας Μπουζάκης (Ελευθ. Βενιζέλος), με βολή στα 55.76 μ.

Στο δίσκο ανδρών, νίκησε ο Κύπριος Χριστόφορος Γενεθλή με βολή στα 59.19 μ. Ο Αρκάδας, Ιάσονας Θανόπουλος (Ελευθ. Βενιζέλος), με βολή στα 56.78 μ. ήταν 3ος. Ο νεαρός Μπουζάκης, με το 55.76 μ. είχε καλύτερη επίδοση απ’ το όριο για το Ευρωπαικό του Κ -20.