
Τους 40 Έλληνες πατριώτες που εκτελέστηκαν την 1η Μαΐου του 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους συνεργάτες τους τίμησε, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, στον Άγιο Αθανάσιο Τρίπολης, το ΠΑΜΕ Αρκαδίας, το ΚΚΕ, η επιτροπή ειρήνης Αρκαδίας, καθώς και άλλα τοπικά σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων.
Συγχρόνως, τίμησαν και την εργατική Πρωτομαγιά.
Παράλληλα, έδωσαν ραντεβού στην απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Μαΐου, στις 10:30 το πρωί, στην Πλατεία Πετρινού της Τρίπολης.
Στο μνημείο του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, πίσω από τη μάντρα του νεκροταφείου και δίπλα στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης, έγινε κατάθεση λουλουδιών, υπήρξε προσκλητήριο νεκρών, ενώ οι παρευρισκόμενοι τίμησαν τους εκτελεσθέντες τραγουδώντας γνωστό αντάρτικο τραγούδι.
More Stories
Δύο συλλήψεις στην Τρίπολη | Μπήκαν σε σπίτι και αποθήκη και έκλεψαν χρήματα, μεταλλικά αντικείμενα και χαλκό!
Η αστυνομία συνέλαβε 74χρονο άνδρα στη Γορτυνία
Τρίπολη | Απεργιακή συγκέντρωση στις 9 Απριλίου!