23 Ιουλίου, 2024

Τρίπολη: Πολίτης καταγγέλλει επίθεση από δύο σκυλιά – Η απάντηση του Αντιδημάρχου Λαγού (εικόνες)

Για απρόκλητη επίθεση από δύο σκυλιά σε δρόμο της Τρίπολης κάνει λόγο πολίτης με καταγγελία του στο «Καλημέρα Αρκαδία». Μάλιστα, η καταγγελία συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό στο οποίο αποτυπώνεται ο τραυματισμός στο πόδι του το οποίο είναι αιμόφυρτο.

Ειδικότερα, στην καταγγελία του, αναφέρει, επί λέξει: «Πρωινές ώρες της 5/05/21 και ενώ περπατούσα επί της οδού Αγίων Αποστόλων Τρίπολης, δέχθηκα απρόκλητη επίθεση από δυο σκυλιά, το ένα αρκετά μεγαλόσωμο και από ένα μικρόσωμο τύπου pitbull τα οποία πετάχτηκαν από ένα οικόπεδο, με αποτέλεσμα το ένα εξ αυτών να δαγκώσει το αριστερό μου πόδι, προκαλώντας μου σωματικές άβλαβες, ενώ από τις συνεχόμενες επιθέσεις μου έσκισαν πολλά σημεία από τα ρούχα μου.

Ενώ προσπαθούσα να αμυνθώ έχασα την ισορροπία μου και έπεσα στο έδαφος και κατά την προσπάθεια μου να τα απωθήσω τραυματίστηκα σε πολλά σημεία του σώματος μου (αγκώνες, γόνατα).

Ακολούθως, κατάφερα να τρέξω σε γειτονικό περιφραγμένο οικόπεδο επιχείρησης. Από γείτονες της περιοχής ενημερώθηκα ότι τα συγκεκριμένα σκυλιά έχουν επαναλάβει επιθέσεις και σε άλλους πολίτες και έχει ενημερωθεί ο δήμος, ο οποίος δεν έχει ενεργήσει ακόμα.»

Η απάντηση του Αντιδημάρχου

Θέση για την καταγγελία πολίτη ότι δέχθηκε επίθεση σκύλων στην οδό Αγίων Αποστόλων στην Τρίπολη παίρνει ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Γιώργος Λαγός.

Μιλώντας στο “Καλημέρα Αρκαδία”, ο κ. Λαγός τονίζει αρχικά ότι είναι ενήμερος για την επίθεση που δέχθηκε ο συμπολίτης μας.
Και προσθέτει: “Η καταγγελία για την επιθετικότητα των εν λόγω σκυλιών έφτασαν στις υπηρεσίες του δήμου πριν τέσσερις μέρες. Έχουν γίνει δύο προσπάθειες περισυλλογής από πιστοποιημένο συνεργείο με αποτυχία, το γνωρίζουν οι περίοικοι. Η βίαιη περισυλλογή απαγορεύεται.
Θα συνεχίσουμε άμεσα τις προσπάθειες περισυλλογής και θα διαπιστωθεί εάν είναι αδέσποτο ή έχει ιδιοκτήτη, που οφείλεται η επιθετικότητα του και θα του γίνουν όλες οι κτηνιατρικές εξετάσεις.”
Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Αντιδήμαρχος ζήτησε καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της περισυλλογής.