19 Απριλίου, 2024

Συλλαλητήριο και πορεία στην Τρίπολη για τα εργασιακά ζητήματα

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο δημόσιο.

Βασική ομιλήτρια ήταν η Παναγιώτα Πανούση, απ’ το σωματείο των εργαζομένων στα καταστήματα, τις εταιρείες και τις επιχειρήσεις της Αρκαδίας, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος των σωματείων ενέργειας της Πελοποννήσου, εκπρόσωπος παράταξης στο δ.σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας και του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας, αλλά και εκπρόσωπος των συνταξιούχων ΕΛΤΑ.

Στην ομιλία της, η Παναγιώτα Πανούση, μεταξύ άλλων, ανάφερε τις διεκδικήσεις του σωματείου της.

” Ζητάμε επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημιώσεις, ενίσχυση του ΕΣΥ, δημιουργία κλινών για νοσηλεία covid – 19 εκτός Παναρκαδικού Νοσοκομείου, προσλήψεις στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, μέτρα προστασίας στους εργαζόμενους, επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ, επίσπευση των

εμβολιασμών, γιατρούς εργασίας, στήριξη εισοδήματος, καμία απόλυση, οι απώλειες ζωών από τον κορονοιό να αναγνωριστούν ως εργατικά ατυχήματα σταθερό ωράριο εργασίας, νομοθετική κατοχύρωση Κυριακάτικης αργίας, παροχή όλου του δώρου για το Πάσχα, καμία περιστολή δικαιωμάτων”.

Η Παναγιώτα Πανούση, κατέληξε, λέγοντας, ότι:

“Δεν θα δεχθούμε τον νέο εργασιακό μεσαίωνα. Δεν θα ανεχθούμε να γίνει το 8ωρο, 10ωρο και η Κυριακάτικη αργία παρελθόν. Δεν αντέχουμε άλλο. Λέμε ως εδώ”. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, ακολούθησε πορεία με συνθήματα στο κέντρο της πόλης.

– Περιφερειακός σύμβουλος της λαϊκής συσπείρωσης εμπόδισε τους εκπροσώπους  της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. Αρκαδίας να ανοίξουν το πανό τους, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν  απ’ την εκδήλωση.