17 Ιουνίου, 2024

Kαλαμάτα: «Yγειονομικά ασφαλής προορισμός» – Προετοιμασία ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου

«Η περιοχή μας είναι ένας υγειονομικά ασφαλής προορισμός» – Προετοιμασία ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου

Συναντήσεις με τοπικούς φορείς, υπηρεσιακούς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα. Σε συνέχεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, δόθηκαν συγκεκριμένες κατευθύνσεις προκειμένου η περιοχή να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου σε λίγες ημέρες.

Πέραν των προγραμματισμένων συναντήσεων με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών και παραγόντων του Δήμου, συσκέψεις έχουν καθοριστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με εκπροσώπους των δομών Υγείας της περιοχής, του Νοσοκομείου Καλαμάτας, του Κέντρου Υγείας της πόλης και της Κινητής Μονάδας του ΕΟΔΥ. Επίσης συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, των ξενοδόχων, του Εμπορικού Συλλόγου, των επιχειρήσεων εστίασης, των μέσων μεταφοράς (ΤΑΧΙ, ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία), καθώς και με τον Αερολιμενάρχη Καλαμάτας και τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου.

Σε δήλωσή του για το θέμα, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι κατά τις συναντήσεις θα εξεταστούν διάφορα θέματα, θα τεθούν προτεραιότητες σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, με την επιδίωξη να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνεργασία και ένας κοινός βηματισμός για την καλύτερη προβολή του Δήμου. «Η περιοχή μας είναι ένας υγειονομικά ασφαλής προορισμός, ευτυχώς έχουμε λίγα κρούσματα κι αυτό είναι μία επιτυχία όλων μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Βασιλόπουλος.