19 Απριλίου, 2024

Oι αγώνες μπορούν και φέρνουν αποτελέσματα – ΔΕΝ περιλαμβάνονται το Δημοτικό Σχολείο Αλμυρής και το 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου ως Πρότυπα Πειραματικά σχολεία

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Με υπουργική απόφαση το ΥΠΑΙΘ χαρακτηρίζει 50 σχολικές μονάδες ως Πρότυπα και Πειραματικά. Σε αυτές ΔΕΝ περιλαμβάνεται καμία από τον Νομό μας (είχαν προταθεί από τους διευθυντές εκπαίδευσης, παρά την αντίθεση των Συλλόγων Διδασκόντων, το Δημοτικό Σχολείο Αλμυρής και το 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου).
Αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της μάχης που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα οι εκπαιδευτικοί, με τους Συλλόγους μας, από κοινού με τους Συλλόγους γονέων, ώστε να αποτρέψουμε τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου, το οποίο ακολούθησε τη τακτική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Αποδείξαμε στην πράξη ότι ο συλλογικός αγώνας είναι αυτός που έχει τη δύναμη να αντικρούσει κάθε επίθεση της κυβέρνησης. Λογικές τύπου «συναντήσεων κεκλεισμένων των θυρών» ή ανάθεσης του προβλήματος σε αντιπροσώπους αποδείχθηκαν ότι δεν είναι λύση σε κανένα πρόβλημα, αντιθέτως αφοπλίζουν το εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα.
Η προσπάθεια γενίκευσης των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια να ενισχυθούν η διαφοροποίηση, η κατηγοριοποίηση, η δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, ο διαχωρισμός των μαθητών σε αρίστους και «κακούς», η χειροτέρευση των όρων εργασίας των εκπαιδευτικών. Όλα αυτά εντάσσονται στη γενικότερη μεθόδευση να περάσουν πλευρές της αντιδραστικής «αξιολόγησης» στην εκπαίδευση, που σύσσωμος ο κλάδος απέρριψε το προηγούμενο διάστημα. Κι όλα αυτά εν μέσω πανδημίας και σε μια χαμένη σχολική χρονιά, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Κανένας εφησυχασμός! Συνεχίζουμε, συσπειρωμένοι στους Συλλόγους μας, ορθώνοντας τείχος απέναντι στην αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική και αυτής της κυβέρνησης. Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.