23 Απριλίου, 2024

Δύο σχολεία της Καλαμάτας εντάχθηκαν στο θεσμό των Πειραματικών Σχολείων

Εκδόθηκε η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όσον αφορά τον χαρακτηρισμό δημόσιων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων από το σχολικό έτος 2021-2022. Σύμφωνα με την απόφαση ως Πειραματικά χαρακτηρίζονται από το ερχόμενο σχολικό έτος το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.

Ο συνολικός αριθμός των Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων στη χώρα μας είναι πλέον 112.

Η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021.

Τα Πειραματικά Σχολεία είναι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν στην υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής εκπαιδευτικών καινοτομιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε τυχαίο δείγμα του μαθητικού πληθυσμού ΠΕΙ.Σ. που εισάγεται σε αυτά με κλήρωση. Επιπλέον, επιδιώκεται η εξοικείωση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών με τη διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, σε συνεργασία με τμήματα και σχολές Α.Ε.Ι. και το Ι.Ε.Π..

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας καθώς δύο σχολεία του Δήμου μας εντάχθηκαν στο θεσμό των Πειραματικών Σχολείων. Με επιστολή μου στις αρχές Απριλίου για το θέμα, είχα εκφραστεί θετικά ως προς τον χαρακτηρισμό σχολείων της πόλης ως Πειραματικά και στην κατεύθυνση αυτή σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα συνεργαστούμε ώστε να υποστηρίξουμε επιπλέον και εμείς από την πλευρά μας τη λειτουργία αυτών των σχολικών μονάδων».