18 Ιουνίου, 2024

Εργατικό Κέντρο Κορίνθου: 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 16/05/2021 ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 16/05/2021 ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου προκηρύσσει 24ωρη απεργία στο κλάδο του εμπορίου την Κυριακή 16 Μαίου. Δεν ξεπουλάμε τις Κυριακές μας για την κερδοφορίας τους. Η Κυριακή αργία ανήκει στην εργατική τάξη.

Κυβέρνηση και εργοδοσία επιθυμούν να ξεμπερδεύουν μια και καλή με τις Κυριακές, προσπαθούν να κρατηθούν αλλά η χαρά δεν τους αφήνει. Πριν καν ακόμη ψηφιστεί το εργασιακό νομοσχέδιο που ανοίγει όλες τις Κυριακές σε πολλούς νέους κλάδους, τρέχει να ανοίξει και αυτή την Κυριακή το Εμπόριο ,ανοίγουν κατ΄ εξαίρεση τα καταστήματα στις 16 και 23 Μαίου, προκειμένου όπως λένε τα τονώσουν την αγορά.

Μια ακόμη Κυριακή που δεν είναι στις νομοθετημένες,  ο Υπουργός την δίνει δώρο στους εργοδότες. Έχουν φτιαχτεί πλάνα εργασίας σε μεγάλα πολυκαταστήματα, εδώ και μέρες, και τώρα έρχεται και η τυπική υπογραφή του Υπουργού. 

Το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου καταγγέλλει τέτοιες μεθοδεύσεις και απαιτεί από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο άνοιγμα και αυτής της Κυριακής. Η Κυριακή είναι αργία και όλοι πρέπει να την προστατεύσουμε και να την περιφρουρήσουμε. 

Το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Κυριακή 16 Μάη, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΟΙΥΕ και των σωματείων μελών του, και μαζί με τους εργαζόμενους θα απαντήσει στην νέα επίθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

                                         Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ