23 Ιουλίου, 2024

H Tesla σταματά να δέχεται πληρωμές με bitcoin

Μέσω του αγαπημένου του Twitter, ο Elon Musk ανακοίνωσε πως η Tesla θα πάψει τις συναλλαγές με Βitcoin επικαλούμενος περιβαλλοντικούς λόγους.

Ισχυρό πλήγμα στις αγορές κρυπτονομισμάτων έφερε η ανακοίνωση του Elon Musk πως η εταιρία του θα σταματήσει να δέχεται πληρωμές με Βitcoin ενώ και ο ίδιος θα πάψει τις συναλλαγές με το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα έως ότου η διεργασία εξόρυξής του γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον, αξιοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η αιφνίδια κίνηση του Musk βασίζεται στον ισχυρισμό πως η ενέργεια που χρησιμοποιείται από τα συστήματα που εργάζονται για την ψηφιακή εξόρυξη του Βitcoin προέρχεται κατά κύριο λόγο από ορυκτά καύσιμα και κυρίως από λιγνίτη επιβαρύνοντας έτσι σημαντικά το περιβάλλον. Η Tesla είχε μπει στο στόχαστρο αρκετών οικολόγων μετά την προ διμήνου απόφαση να δέχεται πληρωμές με Bitcoin. Το κρυπτονόμισμα έχει απασχολήσει πολλούς με το υπέρογκο ποσό ενέργειας που καταναλώνεται για την εξόρυξή του. Πρόσφατη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται ετήσια για την τροφοδοσία των υπολογιστών που ασχολούνται με την εξόρυξη του Bitcoin είναι αντίστοιχη με το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε το 2019 στην Ολλανδία.

Η ανακοίνωση είχε φυσικά ως αποτέλεσμα την κάθετη πτώση του Bitcoin που έχασε περισσότερο από δέκα τοις εκατό της αξίας του σε λίγες μόλις ώρες. Πάντως ο Musk τόνισε πως η Tesla εξετάζει το ενδεχόμενο αποδοχής άλλων κρυπτονομισμάτων με πολύ πιο χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ο ίδιος μάλιστα είναι αρκετά ενεργός στον χώρο των κρυπτονομισμάτων και εκτός από το Bitcoin έχει υποστηρίξει δυνατά και το Dodecoin το οποίο μάλιστα είναι αποδεκτό από την SpaceX, την εταιρία του Musk που ετοιμάζει την εμπορική αποστολή στη Σελήνη μέσα στον επόμενο χρόνο.

Πηγή: newsauto.gr