25 Απριλίου, 2024

Γυρίσματα στην παραλία Καλαμάτας από τη Νορβηγική Τηλεόραση για την ασφαλή κολύμβηση (εικόνες)

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ ΜΕ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Με τη συνεργασία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) και της Νορβηγικής Εταιρείας Θαλάσσιας Διάσωσης (RS) πραγματοποιήθηκαν  στην παραλία της Καλαμάτας τα γυρίσματα του βίντεο για την NRK (Νορβηγική κρατική τηλεόραση ) σχετικά με το πρότζεκτ: «Το σύνολο της Νορβηγίας κολυμπά».


Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία της NRK όπου η κολύμβηση, η σωτηρία κι η πρόληψη πνιγμού είναι τομείς εστίασης. Το έργο θα ξεκινήσει αύριο, 17 Μαΐου, και θα συνεχιστεί μέχρι το καλοκαίρι. Στις 5 Ιουνίου, οι NRK, Redningsselskapet (RS) κι η Νορβηγική Ένωση Κολύμβησης (NSF) θα προσκαλέσουν όλους τους Νορβηγούς σε μια ζωντανή εκπομπή «πλωτή εκδήλωση», όπου παιδιά και ενήλικες σε όλη τη Νορβηγία θα ενθαρρύνονται να επιπλέουν για 3 λεπτά σε ένα ασφαλές περιβάλλον στη θάλασσα, σε μια λίμνη, ένα ποτάμι ή σε μια πισίνα. Οπουδήποτε μπορούν να επιπλεύσουν με ασφάλεια για τρία λεπτά. Στόχος είναι να συμμετάσχουν όλοι οι δήμοι της χώρας και να επικεντρωθούν στις «δραστηριότητες ασφαλούς νερού» αυτήν τη συγκεκριμένη ημέρα.

Η Νορβηγική Ένωση Κολύμβησης και η RS θα συμβάλουν με δραστηριότητες πρόληψης πνιγμού σε όλη τη χώρα. Γιατί γίνεται αυτό; Οι δεξιότητες κολύμβησης των παιδιών στη Νορβηγία είναι χαμηλές σε σύγκριση με την υπόλοιπη σκανδιναβική περιοχή. Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τη Νορβηγική Ένωση Κολύμβησης δείχνουν ότι μόνο οι μισοί από τους 10χρονους της χώρας μπορούν να κολυμπήσουν 200 μέτρα ή περισσότερο. Στη Νορβηγία, πέρυσι, 88 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ατυχήματα πνιγμού. Καλύτερες δεξιότητες κολύμβησης και διάσωσης θα μπορούσαν πιθανώς να είχαν σώσει πολλούς από αυτούς. . Η εκστρατεία ταυτίζεται με τις δηλώσεις οράματος των RS και NSF «Κανείς δεν θα πνιγεί» και «Κάθε Νορβηγός είναι κολυμβητής και κάθε κολυμβητής είναι ναυαγοσώστης».

Πηγή: messinialive.gr