23 Απριλίου, 2024

Καραθώνα: H απίστευτη παραλία και το ξωκλήσι (video)

Αν έχετε ως ορμητήριό σας το Ναύπλιο, είναι πολύ εύκολο να απολαύσετε μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Αργολίδας, την Καραθώνα, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νομού. Κρυμμένη στο μέσο δύο όρμων και πίσω από το βράχο του Παλαμηδίου, ξανοίγεται η παραλία της Καραθώνας με τα ρηχά νερά της.

Αγαπημένη των ντόπιων, η παραλία με το ψιλό βοτσαλάκι, προσφέρει μια εικόνα σχεδόν εξωτική με τις συστάδες από φοίνικες και ελιές κατά μήκος της ακτής της. Βραβευμένη με τη γαλάζια σημαία, η Καραθώνα, θεωρείται μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες όλου του νομού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Για να κολυμπήσετε στα καθαρά νερά της Καραθώνας μπορείτε εκτός από το να οδηγήσετε εκεί, να κάνετε εναλλακτικά, το λεγόμενο γύρο της Αρβανιτιάς με τα πόδια.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι Droneas gr

Στην παραλία της Καραθώνας μπορείτε να βρείτε αναψυκτήρια και καφέ, καθώς και ένα γραφικό ταβερνάκι. Αποτελεί το ιδανικό μέρος για να περάσετε ένα καλοκαιρινό βράδυ με την παρέα σας αγναντεύοντας τη θέα στο Ποντικονήσι απέναντι. Μετά τις βουτιές όμως, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον ναό του Άγιου Νικολάου του κρασόκτιστου που βρίσκεται στο μυχό της Καραθώνας, ενώ επίσης σε κοντινή απόσταση οδικώς από την παραλία, βρίσκονται κι οι ναοί του Άγιου Κωνσταντίνου Kαραθώνας, του Άγιου Ιωάννη του Θεολόγου, και της Παναγίας Κατακεκρυμμένης Καραθώνας με μια απίστευτη θέα στον αργολικό.