20 Ιουλίου, 2024

Μπαίνει στη νέα εποχή η σιδηροδρομική σύνδεση Ρίο – Πάτρα – Κάτω Αχαΐα

Στην επίσημη “πρώτη” μετά τη διακοπή των δρομολογίων λόγω του κορονοϊού, ο προαστιακός “σφύριξε” και στην έδρα του δήμου δυτικής Αχαΐας. Στο πρώτο δρομολόγιο βρέθηκε ο αντιπεριφεριάρχης Αχαΐας Χαρ. Μπονάνος ο οποίος έγραψε:

“Πρωινό ξύπνημα , ευχάριστο, για το πρώτο δρομολόγιο στην Κάτω Αχαΐα, 6.30 από Αγ Ανδρέα σε μισή ώρα επιτέλους φτάσαμε από το 2018 στον αστικό ιστό του Δήμου Δυμης

Όλοι μαζί ενώνουμε δυνάμεις να στηρίξουμε , ένα δρομολόγιο που αναβαθμίζει την επικοινωνία των κατοίκων των δυο περιοχών

Κάθε αρχή και δύσκολη , σημασία όμως έχει ότι σε μια εποχή που συμπίπτει με την έναρξη της τουριστικής περιόδου , οι κάτοικοι των Πατρών για παράδειγμα θα έχουν γρήγορη πρόσβαση σε παραλίες της περιοχής”

Eιδικοτερα:

Η σημερινή ζώνη με την ονομασία Α1 : Άγιος Βασίλειος – Άγιος Ανδρέας. Ισχύουν οι σημερινές τιμές σε κάρτες και εισιτήρια δηλαδή η κανονική κάρτα 25€ και η μειωμένη 15€ ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 1,40€ & 1€ αντιστοίχως. Η ζώνη Α: Άγιος Βασίλειος – Ανθείας. Η ζώνη Β :Αγυιά – Καμίνια και η ζώνη Γ: Βραχνέικα – κ.Αχαΐα. Οι τιμές των καρτών και εισιτήριων διαμορφώνονται ως εξής. Όσοι μετακινούνται σε μια ζώνη είτε στην Α είτε στην Β είτε στην Γ οι τιμές είναι: Κανονική κάρτα 30€ και μειωμένη 20€ ενώ τα εισιτήρια 1,40€ και 1,€ αντιστοίχως. Όσοι μετακινούνται μεταξύ δύο ζωνών Α (συμπεριλαμβανομένου και της Α1) και Β ή Β και Γ οι τιμές είναι: Κανονική κάρτα 45€ και η μειωμένη 30€ ενώ τα εισιτήρια 2€ και 1,40€ αντιστοίχως.Όσοι μετακινούνται σε όλες τις ζώνες οι τιμές είναι: Κανονική κάρτα 65€ και η μειωμένη 45€ ενώ τα εισιτήρια 3€ και 1,40€ αντιστοίχως.

Πέρα των καρτών και των μεμονωμένων εισιτηρίων υπάρχει το ημερήσιο εισιτήριο κόστους 5€ που ισχύει για όλες τις ζώνες και για απεριόριστα δρομολόγια εντός της ημέρας. Η χρήση ενδείκνυται για κάποιον που χρησιμοποιεί ολόκληρο εισιτήριο και θέλει να μετακινηθεί και στις τρεις ζώνες αυθημερόν. Το κόστος μετακίνησης περιορίζεται από τα 6€ στα 5€ δηλαδή παρέχεται έκπτωση 1€. Επισυνάπτεται ο αντίστοιχος πίνακας με τις νέες τιμές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.