22 Απριλίου, 2024

Eπιστολή πολίτη: Σαββατόβραδο στην Κόρινθο – «Χορεύοντας» με τους …σκύλους!

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Κορινθίων
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1. Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κορινθίων.
Σαββατόβραδο στην Κόρινθο: «Χορεύοντας» με τους …σκύλους!

Το Σάββατο 15 Μαΐου 2021, μετά από οκτώ μήνες καραντίνας, επισκεφτήκαμε την αγαπημένη μας Κόρινθο, όπου η σύζυγός μου έχει το πατρικό της σπίτι, συγγενικά πρόσωπα και αγαπημένους φίλους.
Το απόγευμα του Σαββάτου έκανα την αγαπημένη μου βόλτα στο λιμάνι και μετά, ώρα 21:00, κάθισα σε ένα παγκάκι στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στο δρόμο της πόλης όπου συγκεντρώνεται ο περισσότερος κόσμος.
Μόλις σηκώθηκα να φύγω μου επιτέθηκαν, ξαφνικά από πίσω, δύο ευμεγέθεις αδέσποτοι σκύλοι και ο ένας με δάγκωσε στο πόδι!

Μέχρι τότε τους έβλεπα να κάθονται στο γκαζόν ή να περιφέρονται ανάμεσα στο κόσμο και πολύ συχνά κοντά σε μικρά παιδιά!
Όπως είπαν παριστάμενοι και διερχόμενοι κάτοικοι της Κορίνθου το φαινόμενο επίθεσης των αδέσποτων σκύλων είναι συχνό και άλυτο πρόβλημα, κάτι σαν το άλυτο πρόβλημα του «τετραγωνισμού του κύκλου» ή μάλλον του «τετραγωνισμού του …σκύλου!»

Κύριε δήμαρχε, αν το 2021 αδέσποτοι σκύλοι δαγκώνουν επισκέπτες στο κέντρο της πόλης σας, το μόνο που θα πρέπει να νιώθετε είναι: ΝΤΡΟΠΗ!
Μια πόλη με τέτοιο ένδοξο παρελθόν, όπως η «αφνειός» (=πλούσια) Κόρινθος, που είχε ως προμετωπίδα της το: «Ου παντός πλειν εις Κόρινθον» (Στράβων) τώρα, κύριε δήμαρχε, θα πρέπει να το συμπληρώσετε με το: «…διότι θα τον δαγκώσουν αδέσποτοι σκύλοι!»
Αμέσως μετά τις πρώτες βοήθειες από περαστικούς και σε παρακείμενο φαρμακείο, επισκέφτηκα το Α.Τ. Κορίνθου όπου δήλωσα το περιστατικό, το οποίο καταγράφτηκε και επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου, έναντι κάθε υπευθύνου δηλ. του Δήμου Κορινθίων…
Ελπίζοντας ότι θα προλάβετε το επόμενο, ίσως πιο άσχημο, περιστατικό…
Πολύ δυσαρεστημένος-αυτή τη φορά-
από την επίσκεψή μου στην
Ωραία και Φιλόξενη Κόρινθο!
Σιούλας Γιάννης
Εκπαιδευτικός
Νίκαια-Πειραιά
(Τα πλήρη στοιχεία μου υπάρχουν στο Α.Τ. Κορίνθου)