21 Μαΐου, 2024

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με την σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Τετάρτη 19 Μαΐου, στην Τρίπολη, με την πολυβραβευμένη σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ.

Με την εν λόγω σχεδιάστρια φωτισμού -η οποία έλαβε τρία βραβεία πέρυσι για τον φωτισμό της Ακρόπολης, ενώ έχει κερδίσει και ένα βραβείο ΕΜΜΥ για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας- ο περιφερειάρχης συζήτησε σχετικά με τον φωτισμό του βράχου της Μονεμβασιάς, καθώς και για τον Ακροκόρινθο.

“Εξετάστηκε το θέμα του φωτισμού του βράχου της Μονεμβασιάς και είχαμε επίσης μια κατ’ αρχήν συζήτηση για τον φωτισμό του Ακροκόρινθου” δήλωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η Ελ. Ντεκώ αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να έχει αποστείλει την σχετική προμελέτη.

Ο περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι πριν από οτιδήποτε άλλο η όποια μελέτη θα πρέπει να εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και δήλωσε ότι η Περιφέρεια προτίθεται -εφόσον καλυφθεί από την πλευρά του ΚΑΣ- να προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Μονεμβασιάς.

Καταλήγοντας ο Π. Νίκας σημείωσε ότι η Περιφέρεια προγραμματίζει ανάλογες εργασίες και σε άλλα μνημεία της προκειμένου να τα αναδείξει.