17 Ιουνίου, 2024

Τιμήθηκε η επέτειος της μάχης στο Μανιάκι

Η επέτειος της μάχης στο Μανιάκι τιμήθηκε σήμερα Πέμπτη 20 Μαΐου, με εκδηλώσεις, στο Μανιάκι και την Φλεσσιάδα. Η μάχη εναντίον των στρατευμάτων του Ιμπραήμ και η θυσία σε αυτή του Παπαφλέσσα και των συμπολεμιστών του, έλαβε χώρα στις 20 Μαΐου του 1825 και έμεινε στην ιστορία, καθιστώντας τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης.

Στις 10.30 το πρωί τελέστηκε τρισάγιο στον ανδριάντα του Παπαφλέσσα, στα Ταμπούρια Φλεσσιάδος, από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομο και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Μισή ώρα αργότερα, στις 11, τελέστηκε τρισάγιο στον ανδριάντα του ήρωα, στο Μανιάκι, από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφανιών, εκφώνηση ομιλίας από τον πανεπιστημιακό καθηγητή Θανάση Χρήστου, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στεφάνια κατέθεσαν, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, γενικός γραμματέας Εθνικής Αμυνας Αντώνης Οικονόμου, ο εκπρόσωπος της Βουλής βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας, διοικητής της 120 ΠΕΑ σμήναρχος Κώστας Καραβλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Τάκης Καρβέλας, ο πρόεδρο Μανιακίου Σταύρος Σταθόπουλος και εκπρόσωποι των οικογενειών των απογόνων του Παπαφλέσσα Θανάσης Δικαίος και Παναγιώτης Φλέσσας.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση ήταν επίσης οι βουλευτές Περικλής Μαντάς και Μίλτος Χρυσομάλλης, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α