19 Απριλίου, 2024

Πόνος και θλίψη: Τι είδαν οι εθελοντές που πήγαν στις περιοχές που κάηκαν (εικόνες)

Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουμε την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές της φωτιάς. Τα πάντα έχουν γίνει στάχτη. Η απόλυτη καταστροφή. Παντού καμένα. Ένα νεκρικό τοπίο.

Δυστυχώς αμέτρητα ζώα που έμειναν πίσω κάηκαν. Είτε δεσποζόμενα, είτε αδέσποτα είτε ζώα της άγριας φύσης. Για άλλη μια φορά την πλήρωσαν τα ζώα. Ο άνθρωπος καίει, η φύση και τα ζώα την πληρώνουν. Έτσι γίνεται πάντα. Κάθε καλοκαίρι τα ίδια και τα ίδια.

Από την αρχή της φωτιάς φιλόζωοι εθελοντές οργανώθηκαν μέσω διαδικτύου για να πάνε εκεί. Αυτό ήταν δύσκολο καθώς πολλά μέρη είχαν εκκενωθεί. Η πρόσβαση εκεί ήταν επικίνδυνη. Αλλά πήγαν μέχρι εκεί που μπορούσαν.

Χθες, Παρασκευή 4 αυτοκίνητα πήγαν εκεί ξανά. Οι άνθρωποι αυτοί έζησαν την απόλυτη φρίκη. Παντού ζώα καμένα. Πολλά μάλιστα κάηκαν δεμένα. Οι εικόνες που ανέβασαν στο Facebook είναι εικόνες φρίκης. Εικόνες που δεν τις ξεχνάς εύκολα. Πόσο μάλιστα οι εθελοντές που τις είδαν από κοντά.

Η θλίψη μας είναι απέραντη. Τα δελτία ειδήσεων δεν ασχολούνται με τα ζώα που κάηκαν με αυτόν τον μαρτυρικό τρόπο. Σαν να μην υπήρξαν ποτέ.

Τις φωτογραφίες πήραμε από τα προφίλ Νίκη Κονιδάρη και Maria Arkomani, η οποία γράφει χαρακτηριστικά:

Δυστυχώς οι εικόνες που αντικρίσαμε ήταν τόσο σκληρές. Όλοι λυγίσαμε. Δεν αντέξαμε. Πολλά νεκρά ζώα που είδαμε και άλλα πόσα που δεν βρήκαμε. Ένα καψαλισμένο σκυλάκι, μέσα στο τρόμο, κατακόκκινα μάτια μισάνοιχτα, μέσα στον πανικό. Έξι γατάκια με νεκρή μανούλα να τα κυνηγάμε… Κάποια είχαν καλυφθεί τα μάτια τους με πύον.. Νεκρά πρόβατα, μωρά, σκυλιά, άλογα, πουλιά.. Τραυματισμένη αγελαδίτσα, γαϊδουράκια, χελώνες να υποφέρουν από εγκαύματα.

Αύριο θα συνεχίσουμε σε περιοχές που σήμερα δεν μπορέσαμε.. Η Άγρια Ζωή δεν υπάρχει… Χάθηκε….”

Πηγή: petpet.news