20 Απριλίου, 2024

Σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις πήρε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά την τελευταία της συνεδρίαση. Μεταξύ άλλων προέβη στην έγκριση της σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ενέκρινε, επίσης, την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αντικείμενο την αγορά ακινήτου στον Δήμο Γορτυνίας για την δημιουργία στην περιοχή Αθλητικού Κέντρου.

Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο για το προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έργο συντήρησης της επαρχιακής οδού Άργος – Κουτσοπόδι.

Ακόμα, ενέκρινε την δημοπράτηση του έργου συντήρησης, ανακατασκευής και αποκατάστασης, των αντιπλημμυρικών υποδομών της εθνικής οδού Ισθμού – Επιδαύρου, καθώς και άλλων δρόμων στις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Κορινθίας, προϋπολογισμού 890.000 ευρώ.

Επίσης εγκρίθηκε η διεξαγωγή διαγωνισμού ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης ανάδειξης τμήματος του ποταμού Ευρώτα, από την παλαιά γέφυρα μέχρι τον παραπόταμο Κνακίωνα.

Η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στην ανάδειξη οριστικού μειοδότη, αφενός στο έργο της οριστικής αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου στο Μακρύσι Μεγαλόπολης, ο οποίος έχει υποστεί κατολίσθηση, και αφετέρου στο έργο βελτίωσης, συντήρησης και αναβάθμισης της ασφάλειας, σε τμήματα της εθνικής οδού Τρίπολης – Πύργου, από Τρίπολη έως Λευκοχώρι.

Οριστικός μειοδότης αναδείχθηκε, επίσης και στο έργο βελτίωσης των εγκαταστάσεων και τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Δημητσάνας Γορτυνίας.