25 Απριλίου, 2024

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση επέκταση – αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Κορίνθου – Λουτρακίου και δίκτυο αποχέτευσης 120 χλμ

Εγκρίθηκε και ανακοινώθηκε σήμερα η χρηματοδότηση για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στο νομό Κορινθίας, ένα έργο ζωτικής και μείζονος σημασίας για τρείς δήμους, 32 χιλιάδες κατοίκους και παραθεριστές και δεκάδες στρέμματα αγροτικής γης, η επέκταση – αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Κορίνθου – Λουτρακίου και το δίκτυο αποχέτευσης σε μήκος πλέον των 120 χιλιομέτρων για τις περιοχές Άσσου – Λεχαίου- Περιγιαλίου και Βραχατίου – Ζευγολατιού του δήμου Βέλου – Βόχας.

Η χρηματοδότηση έργου προϋπολογισμού 61.5 εκ ευρώ ανακοινώθηκε σήμερα από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Νίκο Ταγαρά στους Δημάρχους Κορινθίων, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Βέλου – Βόχας κ.κ Νανόπουλο, Γκιώνη και Παπακυριάκο σε συνάντηση τους στα γραφεία της ΔΕΥΑ Κορίνθου.

«Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για το δήμο Κορινθίων. Εγκρίθηκε το μεγαλύτερο έργο όλων των εποχών για το δήμο Κορινθίων , έργο που αφορά στην αποχέτευση Άσσου – Λεχαίου – Περιγιαλίου και Βραχατίου – Ζευγολατιού του δήμου Βέλου – Βόχας. Το ξεκινήσαμε ως δημοτική αρχή με τους δυο όμορους δήμους, τους δημάρχους, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τον Υπουργό, τον Δεκέμβριο του 2019 από αυτήν εδώ την αίθουσα στην ΔΕΥΑΚ. Δουλέψαμε εντατικά 1.5 χρόνο για να έχουμε σήμερα αυτό το αποτέλεσμα» δήλωσε σαφώς ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Κορινθίων με το πέρας της συνάντησης.

Η αναβάθμιση του Βιολογικού και η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης με τα συνοδά έργα, με την ολοκλήρωσή τους σε 2 χρόνια από σήμερα, εάν δεν υπάρξουν σημαντικά εμπόδια στην διαγωνιστική διαδικασία, θα βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θα επιλύσουν ζητήματα άρδευσης που σήμερα καταγράφονται λόγω λειψυδρίας και λειτουργίας του ΑΟΣΑΚ, θα εξυπηρετήσουν 32 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και παραθεριστές και στις τρεις περιοχές ενώ αποδεικνύουν στην πράξη την καλή συνεργασία των όμορων δήμων και βεβαίως την αποτελεσματική συνεργασία με την πολιτική ηγεσία. Η συμβολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Νίκου Ταγαρά υπήρξε καθοριστική από την έναρξη των διαδικασιών έως και την σημερινή απόφαση χρηματοδότησης και τον ευχαριστούμε θερμά.
Πολύ σύντομα θ ακολουθήσουν και νέες ανακοινώσεις για άλλα σημαντικά έργα τα οποία θα αλλάξουν την φυσιογνωμία του δήμου Κορινθίων