19 Ιουνίου, 2024

Tολό: Ημερίδα για τον αλιευτικό τουρισμό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι προοπτικές του αλιευτικού τουρισμού ήταν το αντικείμενο ημερίδας που διοργάνωσε απόψε στο Τολό η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είχαν προηγηθεί ανάλογες σε Άστρος, Κοιλάδα Ερμιονίδας και Νέα Κίο.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Τρίπολης η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου, «στόχος της Περιφέρειας είναι να προωθήσει τις εναλλακτικές μορφές όπως ο αλιευτικός τουρισμός, κάτι πλου ήδη σε πολλές χώρες της Ευρώπης συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό».

Όπως τόνισε η κ. Καλογεροπούλου, η Πελοπόννησος προσφέρεται απόλυτα για τον αλιευτικό τουρισμό δεδομένου ότι πολλοί τουρίστες, Έλληνες η αλλοδαποί, ενδιαφέρονται και ρωτούν για διάφορες δράσεις στις περιοχές που επισκέπτονται.

Απόλυτα θετικοί στην προοπτική αυτή είναι και οι ψαράδες του Τολού σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συλλόγου, Ανδρέα Μπικάκη, που είπε στην ΕΡΤ Τρίπολης ότι “οι αλιείς της περιοχής με μεγάλη προθυμία θα ενταχθούν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, καθώς θα τους εξασφαλίσει κι ένα πρόσθετο εισόδημα».

Οι επισκέπτες των παραλιακών περιοχών που θέλουν να υλοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα θα μπορούν να επιβιβάζονται σε αλιευτικά σκάφη και να παρακολουθούν άμεσα την όλη διαδικασία ψαρέματος στον Αργολικό ,απολαμβάνοντας μια ιδιαίτερη εμπειρία.

Στην σημασία της εν λόγω πρωτοβουλίας αναφέρθηκαν ο δήμαρχος Ναυπλίου, Δημ, Κωστούρος, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαλτέζος, ενώ παραβρέθηκαν αλιείς και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου του Τολού, ο λιμενάρχης Ναυπλίου, Παν. Κοντός και άλλοι.