19 Ιουνίου, 2024

Επίσκεψη στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στο Ναύπλιο και στο Λυγουριό

Επίσκεψη στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στο Ναύπλιο και στο Λυγουριό, πραγματοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» πρώην Περιφερειάρχης κ.Πέτρος Τατούλης, συνοδευομένος από την πρώην Πρόεδρο και νυν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου και τον Περιφερειακό
Σύμβουλο της Π.Ε. Αργολίδας κ.Αντώνη Λυμπέρη.
Στο Ναύπλιο ο κ. Τατούλης επισκέφθηκε το κτήριο του συσσιτίου του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή, όπου κατόπιν ενδελεχούς συζήτησης τόσο με τις εθελόντριες όσο και με τον πρόεδρο του Συσσιτίου και εφημέριο του Ιερού Ναού Πατέρα Ελευθέριο Μίχο, εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία του για την
πορεία του έργου καθώς παρατηρείται μια ανεξήγητη κωλυσιεργία, παρά το γεγονός πως
τα χρήματα για το έργο έχουν εξασφαλιστεί. 
Ο Πατήρ Ελευθέριος επεσήμανε την αναγκαιότητα για την άμεση υλοποίηση του έργου, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του κ.Τατούλη στην υλοποίηση του ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση του έργου της ανάδειξης των Μυκηναϊκών τάφων.
Να σημειώσουμε πως καθημερινά οι εθελοντές και οι εθελόντριες του συσσιτίου, ετοιμάζουν γεύματα  για σημαντικό αριθμό απόρων από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων κάτω από δύσκολες συνθήκες μέσα σε κοντέινερ με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής κ.Φάνης Στεφανόπουλος. 
Κατόπιν ο κ. Τατούλης και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν το υπό κατασκευή κτήριο του Πνευματικού Κέντρου Λυγουριού.
Στην επίσκεψη παρευρέθηκε και ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Αργολίδας κ.Ιωάννης Σαρρής, του οποίου η συμβολή στο συγκεκριμένο έργο είναι εξαιρετικά σημαντική.
Μετά το πέρας της επίσκεψης στα δύο πολύ σημαντικά έργα, ο κ. Τατούλης τόνισε:
«Εγώ και οι συνεργάτες μου ξεκινήσαμε σήμερα από την Αργολίδα και θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες προκειμένου να διαπιστώσουμε την εξέλιξη έργων, τα οποία ως Περιφερειακή Αρχή σχεδιάσαμε, ωριμάσαμε, δημοπρατήσαμε και εξασφαλίσαμε τους απαραίτητους πόρους.
Στην Αργολίδα η «Νέα Πελοπόννησος» παρέδωσε ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομών, στον τομέα των οδικών αξόνων, του αθλητισμού, της υγείας, του πολιτισμού κτλ.
Καλούμε τον κ.Νίκα να προχωρήσει γρήγορα στην ολοκλήρωση των εργασιών των συγκεκριμένων έργων και να σταματήσει να επικαλείται προφάσεις προκειμένου να καθυστερήσει την υλοποίηση τους.
Όσες προσπάθειες και αν κάνει, οι πολίτες γνωρίζουν ότι τα έργα αυτά φέρουν τη σφραγίδα της «Νέας Πελοποννήσου» και της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής».