22 Απριλίου, 2024

Κώστας Τζιούμης: «Έγνοια μας οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας» Κύριο

Σε εξέλιξη βρίσκεται εργολαβία αγροτικής οδοποιίας στο χωριό Βουνό Τεγέας, ενταγμένο σε έργο προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ.


Την περιοχή επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο παραγωγικά χωριά, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Για τη δημοτική μας αρχή, προτεραιότητα είναι ο πρωτογενής τομέας, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας που τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί ζημιές από φυσικές καταστροφές και δυστυχώς δεν έχουν την ανάλογη στήριξη από την πολιτεία. Εμείς είπαμε εξ αρχής ότι θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, με έργα όπως αυτά, για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στα κτήματά τους».


Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος, τόνισε: «Εκτός από αυτή την εργολαβία, ήδη δημοπρατήθηκε και υπογράφεται τις επόμενες μέρες σύμβαση για ακόμα ένα έργο 1.500.000 ευρώ σε άλλα χωριά και επιπλέον έχουμε υποβάλλει 3.000.000 ευρώ στο πρόγραμμα «Τρίτσης» , όπου περιμένουμε τη θετική αξιολόγηση, ώστε με αυτές τις τρεις εργολαβίες, να καλυφθεί σχεδόν το σύνολο του αγροτικού δικτύου του Δήμου Τρίπολης».
Παράλληλα, ο κ. Τζιούμης επέμεινε στο πάγιο αίτημα της Δημοτικής αρχής: η επιχορήγηση των Δήμων από το Κράτος να μην γίνεται μόνο με πληθυσμιακά κριτήρια, αλλά και με βάση την έκταση και την παραγωγή κάθε δήμου.

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βουνού κ. Αντώνιος Μπιλίδας εξέφρασε τις ευχαριστίες του και έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμαρχο διότι όπως είπε «διέψευσε ότι ο Δήμος Τρίπολης είναι μόνο η Τρίπολη».
Ο κ. Μπιλίδας σημείωσε: «Από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος στάθηκε δίπλα μας και σήμερα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Είχαμε να δούμε μηχανήματα στον κάμπο εδώ και 20 χρόνια. Αλλάζει η ψυχολογία μας, γίνεται ένα πολύ καλό έργο.»