8 Μαΐου, 2024

Λακωνία: Αίτημα του δημάρχου για ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη

Ακαδημία εμπορικού ναυτικού πλοιάρχων, μηχανικών και σωστικών μέσων, ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλής Τριχείλης.

Την επιστολή στέλνει στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό και στον Υφυπουργό της Ναυτιλίας και της Νησιωτικής Πολιτικής και στον πρόεδρο των Ελλήνων Εφοπλιστών.

Ο δήμαρχος, γνωστοποιεί, ότι διαθέτει ο δήμος άμεσα κτίριο για στέγαση της Σχολής στην παραλία της όμορφης Νεάπολης, ενώ μπορεί να συνδράμει και σε οτιδήποτε ζητηθεί. Τονίζει, ότι μία τέτοια επιλογή θα επιφέρει σημαντικές ωφέλειες στην περιοχή στα Κύθηρα και στην Ελαφόνησο.

Και καταλήγει: “Πιστεύουμε ότι η ικανοποίηση του αιτήματός μας είναι δίκαιη, διότι δεν υπάρχει όμοια Σχολή στην Πελοπόννησο, εξάλλου η Πολιτεία ήδη έχει επενδύσει σε μεγάλες πόλεις, Καλαμάτα, Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, με δομές (Πανεπιστημιακές Σχολές), αλλά και με μεγάλα έργα υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια, εθνικό οδικό δίκτυο κλπ). Προσβλέπουμε και στην σύμφωνη γνώμη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, αφού εκτός των πλεονεκτημάτων που εμπεριέχει η πρότασή μας και των καλών σχέσεων, γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή μας και συνέβαλαν ο κ. Π. Λασκαρίδης (επίτιμος δημότης τέως Δήμου Βοιών) με την αναπαλαίωση του Φάρου του Κάβου Μαλέα και ο αείμνηστος κ. Β. Κωνσταντακόπουλος (επίτιμος δημότης τέως Δήμου Βοιών) με τη μελέτη της αναπαλαίωσης του Φάρου”.