30 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις σχολικές καθαρίστριες στην Αμαλιάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν χθες 24 Μαϊου, έξω από το σχολείο οι γονείς των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας, για την απουσία του ενδεδειγμένου αριθμού καθαριστριών, όπως αναφέρει η ΕΡΤ. Το σχολείο είναι 12θέσιο και άρα οι ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν με μια καθαρίστρια, όπως συμβαίνει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ανά διαστήματα τις υπηρεσίες της κλήθηκε να προσφέρει η καθαρίστρια του 4ου Νηπιαγωγείου που λειτουργεί παραπλεύρως του 5ου Δημοτικού, αλλά δεν επαρκούσαν οι ώρες για τον απαιτούμενο καθαρισμό.

Χθες οι γονείς και ο διευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Κουσάβελος επισκέφθηκαν τον αντιδήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Παλυβό, στον οποίο εξέθεσαν το πρόβλημα. Οι γονείς τόνισαν ότι εάν τις επόμενες μέρες δεν δοθεί λύση, θα αναγκαστούν να κλείσουν το σχολείο.

Τελικά, ο κ. Παλυβός,  είπε εκτός της δικής τους καθαρίστριας θα προσφέρει τις υπηρεσίες για δύο ώρες επιπλέον και η καθαρίστρια του γειτονικού Νηπιαγωγείου, από τις τρεις συνολικά που εργάζεται στο Νηπιαγωγείο.

Οι γονείς ανέφεραν, μετά την συνάντηση ότι ναι μεν αυτό αποτελεί μια λύση μέχρι την λήξη της σχολικής χρονιάς για το Δημοτικό, όμως θα υπάρξουν αντιδράσεις πλέον από το Νηπιαγωγείο.