20 Απριλίου, 2024

Αργολίδα: Δέσμευση Λυκουρέτζου για τις αποζημιώσεις αγροτών από τον ΕΛΓΑ

Την βούληση του ΕΛΓΑ και γενικότερα της κυβέρνησης να αποζημιωθούν οι αγρότες, που υπέστησαν ζημιές στην παραγωγή τους μετέφερε στην Αργολίδα ο κ Ανδρέας Λυκουρέτζος.

Ο πρόεδρος των Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων βρίσκεται από νωρίς το πρωί στην περιοχή και είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί αγροκτήματα στην ορεινή Αργολίδα( Στέρνα, Νεοχώριο κλπ) όσο και στο κέντρο του νομού όπως το Κεφαλάρι, Κουτσοπόδι, Φίχτυα και άλλες κοινότητες .

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή της ΝΔ Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό, τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζο και υπηρεσιακούς παράγοντες ο κ Λυκουρέτζος επιθεώρησε αγροκτήματα και συνομίλησε με αγρότες, εκπρόσωπους συνεταιρισμών.

Το μεσημέρι προήδρευσε σε σύσκεψη στο Ναύπλιο με τη συμμετοχή των δημάρχων της Αργολίδας, του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα, στελεχών της Περιφέρειας και αγροτών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Λυκουρέτζος τόνισε ότι «παρά την πανδημία και τις δυσκολίες, που υπάρχουν, η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για τον ΕΛΓΑ στηρίζοντας τον οικονομικά και διεκδικώντας ακόμη περισσότερους πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και μάλιστα σύντομα, έτσι ώστε οι παραγωγοί της Αργολίδας – και συνολικά της περιφέρειας- να αποζημιωθούν για ζημιές, που υπέστησαν τα πυρηνόκαρπα και τα εσπεριδοειδή τους προηγούμενους μήνες από φυσικά φαινόμενα.

Αυτό άλλωστε ζήτησαν και οι εκπρόσωποι των αγροτών επισημαίνοντας- για ακόμη μια φορά- την ανάγκη άμεσης αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να προβλέπεται κάλυψη ζημιών, οι οποίες σήμερα δεν καλύπτονται και συνεχώς αναζητούνται τρόποι γα να πληρωθούν οι παραγωγοί το χαμένο τους εισόδημα.