18 Ιουλίου, 2024

Καλλιμάνης: Στα χέρια των Τούρκων της Dardanel περνάει η αχαϊκή εταιρεία

Με €6 εκατ. η τουρκική κονσερβοποιία αναλαμβάνει τα χρέη της αχαϊκής εταιρείας και θα κινηθεί με βάση το νέο πτωχευτικό νόμο για την ανάληψη του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων και των σημάτων

Στα χέρια της αναπτυσσόμενης τουρκικής κονσερβοποιίας Dardanel θα περάσει η Καλλιμάνης. Έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της προβληματικής εταιρείας κατεψυγμένων ειδών από την Αχαϊα, η Dardanel ανακοίνωσε στις χρηματιστηριακές Αρχές της Τουρκίας (σσ. είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης) ότι θα αναλάβει αντί 6 εκατ. ευρώ τις οφειλές της Καλλιμάνης ύψους 62,3 εκατ. ευρώ που σήμερα έχει προς τις Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Cairo No3 (Eurobank), Metexelixis (Quant), Τράπεζα Πειραιώς και ABC Factors.

Κατόπιν, σύμφωνα με τον ιστότοπο newmoney.gr, θα ζητήσει την αναδιάρθρωση εν λειτουργία της εταιρείας με βάση τα άρθρα 106β και 106δ του νέου πτωχευτικού κώδικα μέσω της οποίας θα γίνει η μεταβίβαση της Καλλιμάνης στην νεοσυσταθείσα θυγατρική της Dardanel με έδρα την Κομοτηνή, Dardanel Greece.

Διευκρινίζεται στην ανακοίνωση μάλιστα πως η μεταβίβαση θα αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων και κινητών, συμπεριλαμβανομένων των σημάτων.