20 Ιουλίου, 2024

Χρυσή Αυγή: Έρχεται στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες βουλευτές της

Έρχεται στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής καθώς αναμένεται ακόμα και εντός της ημέρας να κατατεθεί σχετική τροπολογία στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών.

Διαγραφή από τους εκλογικούς καταλόγους

Σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία θα προβλέπει αυστηροποίηση και σαφή καθορισμό του νομικού πλαισίου, σχετικά με την αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασθέντων για κακουργηματικές πράξεις.

Η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για το νέο εκλογικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση και θα προβλέπεται τόσο η απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές, όσο και το δικαίωμα ψήφου  για τους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς με βάση τις προβλέψεις της σχετικής τροπολογίας θα οι καταδικασθέντες για κακουργηματικές πράξεις θα διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους όσο εκτίουν την ποινή τους.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Ηλίας Κασιδιάρης όσο και ο Γιάννης Λαγός έχουν ιδρύσει δικά τους κόμματα μετά την διάλυση ουσιαστικά της Χρυσής Αυγής όταν έμεινε εκτός Βουλής το 2019.

Μάλιστα στο κόμμα του Λαγού συμμετείχαν και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής (Καιάδας) και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Γιάννης Λαγός είναι εν ενεργεία ευρωβουλευτής και μάλιστα απαιτεί να φεύγει από τις φυλακές Δομοκού και να πηγαίνει στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα για να παρακολουθεί και να συμμετέχει στις εργασίες της Ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου. Ενα αίτημα που θα εξεταστεί κάποια στιγμή από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ). Μπορεί, πάντως, να παρακολουθεί μέσω πλατφόρμας τις εργασίες στις Βρυξέλλες από υπολογιστές που διαθέτει η φυλακή.

Τέλος, ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει πολλές φορές κάνει χρήση του δικαιώματός του να τηλεφωνεί όπου θέλει και στέλνει μηνύματα στους οπαδούς του. Πρόσφατα, σε συγκέντρωση των Ελλήνων για την Πατρίδα μίλησε ζωντανά στους συγκεντρωμένους.

Η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων θα αποστερήσει από τους καταδικασμένους φασίστες την εμπλοκή τους με την πολιτική.

Πηγή: in.gr