24 Απριλίου, 2024

Βασιλόπουλος: “Δεν φιλοξενήσαμε ούτε παραθέσαμε γεύμα στον Υπουργό Υγείας” (video)

ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΣΕ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΙΚΙΛΙΑ, ΜΟΝΟ 230 ΕΥΡΩ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΑΡΧΗ

Απάντηση σε δημοσιεύματα και ανακοινώσεις σχετικά με τη διαμονή του Υπουργού Υγείας κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στην Καλαμάτα, και την πίστωση έως 520 ευρώ που ψήφισε η Οικονομική Επιτροπή για την κάλυψη γεύματος και διαμονής συνεργατών του, έδωσε πριν λίγο ο Δήμαρχος Καλαμάτας, ξεκαθαρίζοντας οτι ουδέποτε φιλοξενήθηκε στην Καλαμάτα ο Υπουργός αλλά τελικά ακολούθησε ιδιωτικό πρόγραμμα. 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

“Με αφορμή φήμες, δημοσιεύματα και ανακοινώσεις σχετικά με την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στην Καλαμάτα έχω να δηλώσω τα ακόλουθα:
Ήταν αυτονόητη υποχρέωσή μας η πρόβλεψη της φιλοξενίας του Υπουργού Υγείας στην περιοχή μας και η εξειδίκευση σχετικής μικρής πίστωσης.

“Ο Υπουργός ωστόσο, πέραν των επίσημων συναντήσεων που πραγματοποίησε, ακολούθησε ιδιωτικό πρόγραμμα. Δεν φιλοξενήθηκε από το Δήμο μας”.

Άλλωστε από το πρωί έχω ενημερώσει το συντάκτη της εφημερίδας «Ελευθερία», όταν και διάβασα σχετικό δημοσίευμα.
Προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι ακολούθησαν φήμες, άλλα δημοσιεύματα, ακόμα και ανακοινώσεις, χωρίς κανείς να φροντίσει – όπως είχε υποχρέωση και όπως η δεοντολογία επιβάλλει – να επιβεβαιώσει τα γεγονότα. Ένα απλό τηλεφώνημα θα ήταν αρκετό για να διαπιστώσει ότι δεν φιλοξενήσαμε ούτε παραθέσαμε γεύμα στον Υπουργό Υγείας. Ελπίζουμε ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να το κάνουμε σε επόμενη επίσκεψη του”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δημάρχου.

230 EYΡΩ ΚΟΣΤΙΣΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Τελικά, 230 ευρώ κόστισε στον Δήμο Καλαμάτας η επίσκεψη του Υπουργού. Τα έξοδα όμως δεν αφορούσαν τελικά τον Υπουργό που επέλεξε να μείνει στο Euphoria Suites στην Αβία του Δήμου Δυτικής Μάνης και ούτε γευμάτισε στην Καλαμάτα. Τα έξοδα αφορούν τη διαμονή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, που τον συνόδευε κατά τη διήμερη επίσκεψη Κικίλια στη Καλαμάτα. Να σημειωθεί ότι η πίστωση ψηφίστηκε την Τετάρτη 26 Μαΐου από την Οικονομική Επιτροπή Καλαμάτας. Κάποιοι επομένως βιάστηκαν να προβούν σε άρθρα και “εμπρηστικές” ανακοινώσεις, αλλά τελικά αποδείχθηκε άνθρακας ο ….θησαυρός.