24 Απριλίου, 2024

Αργολίδα: Σπείρα που έκλεβε μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ είχε απλώσει πλοκάμια στην περιοχή

Έξι Έλληνες και 40 αλλοδαποί με πλούσια δράση από την Εύβοια μέχρι και την Πελοπόννησο. 75.000 ευρώ ζημιά για τον Οργανισμό και πάνω από 20.000 ευρώ λεία για τους κλέφτες.

Aπό το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μαντουδίου, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά 13 κλοπές – φθορές μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ, σε περιοχές της Εύβοιας (Μαντούδι, Λουκίσια, Νέα Αρτάκη & Ψαχνά).

Για τις εξιχνιάσεις των ανωτέρω υποθέσεων, ήταν σημαντική η συμβολή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Πολυμελής σπείρα

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τις ανωτέρω κλοπές διέπραξε πολυμελής εγκληματική ομάδα, το χρονικό διάστημα από αρχές του 2020 έως 16-07-2020, η οποία αποτελούνταν από 6 τουλάχιστον ημεδαπούς και 40 αλλοδαπούς.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, φθορά, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παρακώληση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.

Πώς δρούσαν τα μέλη της

Ειδικότερα, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, είχαν ως ορμητήριο την περιοχή του Ασπρόπυργου Αττικής, δρούσαν για λογαριασμό ολόκληρης της οργάνωσης εναλλασσόμενα σε μικρότερες ομάδες τουλάχιστον τριών (3) ατόμων, η σύνθεση των οποίων δεν ήταν πάντα σταθερή.

Πριν από την πραγματοποίηση των παράνομων ενεργειών τους, κατόπτευαν την περιοχή πολύ προσεκτικά και για τη μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε ανύπαρκτα πρόσωπα.

75.000 ευρώ ζημιά για τον ΔΕΔΔΗΕ

Γίνεται μνεία ότι η συνολική ζημιά που έχει υποστεί ο ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και οι καταναλωτές αυτού, ανέρχεται στις 75.000 ευρώ.

Το χρηματικό όφελος – κέρδος που αποκόμισαν οι δράστες, από την πώληση του αφαιρεθέντος από τους μετασχηματιστές χαλκού, υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Δράση από την Εύβοια μέχρι και την Αργολίδα

Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε αποδομηθεί τον Ιούλιο του 2020 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, όπου και διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε σωρεία παρόμοιων αδικημάτων, σε περιοχές των Νομών Αττικής, Ευβοίας, Βοιωτίας και Αργολίδας.

Την προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

anagnostis.org