19 Απριλίου, 2024

Αργολίδα: Ο “επίγειος παράδεισος” της Πελοποννήσου (video)

Αργολίδα: Ο “επίγειος παράδεισος” της Πελοποννήσου (video)

Πρωτεύουσα του νομού, με αναπτυγμένη τουριστική υποδομή και πυκνή συγκοινωνιακή σύνδεση είναι το Ναύπλιο, γραφικό και παραδοσιακό. Πόλη πλούσια σε αξιοθέατα, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του επισκέπτη, με πρώτο το Παλαμήδι, το ξακουστό μεσαιωνικό κάστρο, που “στεφανώνει” την πόλη.

Η ομορφιά της Αργολίδα από ψηλά! Ακολουθεί το βίντεο από Droneas gr

Αλλα εντυπωσιακά αξιοθέατα είναι η Ακροναυπλία, χτισμένη στα πόδια του Παλαμηδίου, όπως και το Μπούρτζι το μικρό νησάκι- φρούριο στην είσοδο του λιμανιού. Το Αργος, πλούσια γεωργική και με μεγάλη εμπορική κίνηση πόλη είναι χτισμένη στο κέντρο της εύφορης αργολικής κοιλάδας. Ξεχωρίζει για τα νεοκλασικά της κτίρια, την αρχαία Πόλη, το επιβλητικό θέατρο της Ελληνιστικής Εποχής, αλλά και το Κάστρο της Αρχαίας Λάρισας.

Η Επίδαυρος, χτισμένη μέσα σε δασώδη περιοχή αποτελεί έναν ακόμη πόλο έλξης για την περιοχή. Η Αρχαία Επίδαυρος (Παλαιά) είναι ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός, αλλά εκείνο που κάνει την πόλη ευρύτερα γνωστή, ξακουστή σε όλον τον κόσμο, είναι το αρχαίο Θέατρο, που φιλοξενεί παραστάσεις αρχαίου Θεάτρου. Η Νέα Επίδαυρος έχει, επίσης, τη δική της ιστορία καθώς πρόκειται για την πόλη που συνήλθε η Α’ Εθνοσυνέλευση των επαναστατημένων Ελλήνων.

Οι Μυκήνες αποτελούν έναν ακόμη δημοφιλή προορισμό Ναύπλιοπολλών Ελλήνων και ξένων τουριστών. Εδώ, ο Γερμανός Σλίμαν έφερε με τις ανασκαφές του στο φως τη γνωστή από τον Όμηρο αρχαία Πόλη. Η Αργολίδα, όμως, διαθέτει και άλλα παραλιακά θέρετρα, όπως είναι το Τολό, το Πόρτο Χέλι, η Ερμιόνη,το Ασκληπιείο(Λυγουριό) η Θερμησία, η Κοιλάδα και η Κόστα, πόλεις με έντονη τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες.