17 Ιουνίου, 2024

Ετοιμάζεται το νέο Πρότυπο Γυμνάσιο της Τρίπολης

Ετοιμάζεται για την μετατροπή του σε Πρότυπο σχολείο, το 2ο Γυμνάσιο της Τρίπολης.

Για το θέμα, μίλησε στην ΕΡΤ Τρίπολης και στην ”Ανοιχτή Γραμμή”, η διευθύντρια της σχολής μονάδας, Ελένη Σπυροπούλου:

“Το Πρότυπο σχολείο, θα φιλοξενήσει 108 παιδιά. Θα έχουμε 4 τμήματα, από 27 παιδιά το κάθε τμήμα. Έχουμε ικανή και κατάλληλη κτιριακή υποδομή και έχουν υπολογιστεί και τα θέματα που έχουν να κάνουν με τα υγειονομικά πρωτόκολλα”.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός, της σχολικής αυτής μονάδας, συνέχισε, λέγοντας, ότι,

“Δεχόμαστε αιτήσεις, αυστηρά μέχρι τις 17 Ιουνίου. Η ημερομηνία αυτή θα τηρηθεί αυστηρά. Θα ακολουθήσουν οι γραπτές εξετάσεις με ερωτήσεις πολλαπλών απαντήσεων, σε γλώσσα και μαθηματικά. Και εδώ θα τηρηθεί αυστηρά η οδηγία”.

Καταλήγοντας, η Ελένη Σπυροπούλου, δήλωσε τα εξής:

“Δεν θα πρέπει να φοβηθούν οι γονείς και τα παιδιά εκείνα που έχουν υποδομή και επιθυμούν να φοιτήσουν στο Πρότυπο σχολείο. Η αναβάθμιση της φοίτησής τους, θα είναι πολύπλευρη και ουσιαστική. Θα αποτελέσει ένα μοναδικό εφόδιο για το σχολικό τους βιογραφικό και κάτι το ξεχωριστό για την μετέπειτα, σχολική τους πορεία”.

Η διευθύντρια, αναφέρθηκε και στο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων, στις έξτρα παρακολουθήσεις ατομικές και ομαδικές δράσεις, στην στελέχωση της δομής απ’ τους εκπαιδευτικούς, στις αξιολογήσεις, στο συμβούλιο στήριξης που θα δημιουργηθεί, στην κεντρική διοικούσα επιτροπή, αλλά και στην εξωστρέφεια που θα επιχειρήσει να φέρει εις πέρας, η νέα σχολική δομή της Τρίπολης.