23 Απριλίου, 2024

Ημέρα Περιβάλλοντος: Διήμερες δράσεις για κυκλική οικονομία και μηδενικά απόβλητα

Ο δήμος Σπάρτης, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού – Περιβάλλοντος του δήμου και ο περιβαλλοντικός φορέας NoWaste 21, οργανώνουν δρώμενα εκπαίδευσης και ενημέρωσης για την Κυκλική Οικονομία και για τα Μηδενικά Απόβλητα, στο πλαίσιο του έργου αυτού, που ήδη ο δήμος Σπάρτης, εφαρμόζει.

Εταίροι του έργου, εκτός απ’ το δήμο και τον φορέα NoWaste 21, είναι και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος.

Την Παρασκευή, 4 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, στο Δημαρχείο της Σπάρτης, θα γίνει εκπαίδευση στο τεχνικό προσωπικό του δήμου, σχετικά με την ανακύκλωση, την κυκλική οικονομία, τις νομοθεσίες κλπ.

Στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η πρόεδρος του NoWaste 21, Έφη Τριτοπούλου, μαζί με τον δήμαρχο Πέτρο Δούκα, θα λάβουν το βραβείο Bravo 2021, στον Πυλώνα του Περιβάλλοντος, διαδικτυακά, για το έργο που εφαρμόστηκε στο δήμο Σπάρτης.

Το Σάββατο, 5 του μήνα, στις 11 το πρωί, στη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη της Σπάρτης, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, ενώ θα παρουσιαστεί και το έργο που έχει να κάνει με την κυκλική οικονομία και με τα μηδενικά απόβλητα.

Θα δοθούν στους συμμετέχοντες, εγχειρίδια που έχουν δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.