18 Ιουνίου, 2024

Μεσσηνία: ”Εξαφάνισαν” μητέρα στην Κυπαρισσία – «Ήταν θύμα κακοποίησης…» (video)

Μία περίεργη εξαφάνιση μητέρας τριών παιδιών από την Κυπαρισσία ερεύνησε το «Τούνελ» το βράδυ της Παρασκευής 4 Ιουνίου.

Το ερώτημα που «καίει» όσους γνώριζαν τη  Μόνικα Γκιους 42 χρόνων, είναι πως άνοιξε ξαφνικά η γη και την κατάπιε.

Η αγνοούμενη με καταγωγή από τη Ρουμανία, έμενε τα τελευταία είκοσι χρόνια στην Κυπαρισσία. Εργαζόταν σαν καθαρίστρια, φρόντιζε ηλικιωμένους, αλλά τελευταία ήταν άνεργη και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Τα ίχνη της χάθηκαν ξαφνικά το Φεβρουάριο, χωρίς κανείς να γνωρίζει την ακριβή ημέρα. Η εξαφάνισή της έγινε αντιληπτή από συγγενείς τέσσερις μήνες μετά.

Η Μόνικα, όπως καταγγέλθηκε στην εκπομπή, βίωνε συχνά ενδοοικογενειακή βία και από τον πρώην σύζυγο και πατέρα των τριών παιδιών της, αλλά και από τον σύντροφό της.

Ο μεγαλύτερος γιος της που ζει στην Αγγλία, κατήγγειλε στην εκπομπή πως ο άνθρωπος αυτός την έστειλε στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι από το ξύλο.

Ο σύντροφος της όταν η Μόνικα εξαφανίστηκε, είπε σε κάποιους φίλους του, ότι θα έφευγε για τη Ρουμανία για μια καλύτερη δουλειά.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής, η Αγγελική Νικολούλη συνομίλησε με τον σύντροφο της αγνοούμενης στη Ρουμανία. Ο ίδιος ανέφερε πως η Μόνικα «ζει και βασιλεύει» και υπέδειξε κάποια άλλα πρόσωπα, που πιθανότατα γνωρίζουν που βρίσκεται. Δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει στις έρευνες για τον εντοπισμό της.

«Ήταν θύμα κακοποίησης…»

Το «Τούνελ» συνάντησε στη Δράμα την ξαδέλφη της αγνοούμενης μητέρας τριών παιδιών, η οποία έκανε τη δήλωση εξαφάνισης στην ελληνική αστυνομία.

«Με πήρε τηλέφωνο η αδελφή της, που ζει στην Ιταλία για να με ενημερώσει πως έχει εξαφανιστεί από το Φεβρουάριο. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έμενε στην Κυπαρισσία. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε και δεν ήθελε να ανακατευτεί γιατί φοβόντουσαν. Η ζωή της δεν ήταν εύκολη, την κακοποιούσε ο σύζυγός της και αναγκάστηκε να τον χωρίσει. Στην πορεία σύναψε σχέση με κάποιον συμπατριώτη της, όπου κι εκείνος της φερόταν βίαια. Πιστεύω πως η Μόνικα δε ζει. Ας μιλήσουν όσοι ξέρουν, τι φοβούνται;», αναρωτήθηκε.

Τι λέει στο «Τούνελ» ο γιος της αγνοούμενης μητέρας…

Το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά της αγνοούμενης, μίλησε στο «Τούνελ».

«Δεν περνούσε καλά με τον σύντροφό της. Κακοποιούσε εκείνη και τον μικρό μου αδελφό.»

Αναφέρθηκε και στη… συμπτωματική εξαφάνιση του συντρόφου της την ίδια περίοδο που τα ίχνη της χάθηκαν.

«Τους είδανε το τελευταίο βράδυ μαζί και μετά εκείνος έφυγε για Ρουμανία. Είπε πως θα πήγαινε για δουλειά. Η μητέρα μου όμως δεν έχει πιθανότητες να έχει φύγει μαζί του από την Ελλάδα, γιατί δεν έχει χαρτιά εδώ και χρόνια», κατέληξε.

«Μήπως τη σκότωσαν;»

Η ξαδέλφη της Μόνικα φοβάται μήπως έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας.

«Δεν επικοινωνούσε με την οικογένεια της για διάφορους λόγους και είχαν χάσει κάθε επαφή μαζί της.»

Θεωρεί πως υπήρξε καθυστέρηση από την πλευρά των Αρχών και πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

«Με το που ενημέρωσα την αστυνομία για την εξαφάνιση με είχαν για μία εβδομάδα στο περίμενε. Την ήξεραν εκεί στην Κυπαρισσία και γνώριζαν και την κατάσταση. Ωστόσο, κανείς δεν έκανε τίποτα τόσους μήνες. Στο τέλος πήρα τον Διοικητή του Τμήματος και ο άνθρωπος με βοήθησε να προχωρήσω με τη δήλωση εξαφάνισης».

Για την εξαφάνισή της έχει σημάνει Silver Alert.