23 Ιουλίου, 2024

Καλαμάτα: Συναντήσεις στο Δημαρχείο ενόψει της ανάπλασης της οδού Πλαστήρα

Επί μέρους θέματα που αφορούν τις ιδιοκτησίες επί της οδού Πλαστήρα, ενόψει του έργου ανάπλασης που θα εκκινήσει μόλις ολοκληρωθεί από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ η υπογειοποίηση των εναέριων καλωδίων του ηλεκτρικού ρεύματος, τέθηκαν επί τάπητος σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021, στο Δημαρχείο.

Στις συναντήσεις, υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, συμμετείχαν πέραν των ιδιοκτητών της περιοχής, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, με στόχο να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν από την εκτέλεση των εργασιών.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020» και θα εκτελεσθεί από την εταιρεία «ΤΣΕΡΠΕΣ –ΚΩΤΣΑΚΗΣ –ΠΑΠΑΔΕΑΣ Ο.Ε.» που έχει υπογράψει τη σχετική σύμβαση.

Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν με την πράξη «Ανάπλαση οδού Πλαστήρα» είναι:

  • Η κατασκευή ενός ισόπεδου κυκλικού κόμβου, στη θέση του υπάρχοντα τετρασκελούς ισόπεδου κόμβου, στη συμβολή της παραποτάμιας οδού Αρτέμιδος, της οδού Ευαγγελιστρίας, της οδού Νικολάου Πλαστήρα και της συνέχειας της οδού Αρτέμιδος προς τον αθλητικό χώρο του Δήμου Καλαμάτας
  • Η εφαρμογή Τυπικής Διατομής Κύριας Συλλεκτήριας Οδού, που διατρέχει περιοχές Εκτός Σχεδίου Πόλης με βασική λειτουργία τη σύνδεση και με δυνατότητα εξυπηρέτησης παροδίων ιδιοκτησιών, στην οδό Νικολάου Πλαστήρα και συγκεκριμένα της εφαρμογής δίιχνης τυπικής διατομής, με θέσεις στάθμευσης στα δεξιά της οδού και ποδηλατόδρομο μήκους 390 μ. επί του αριστερού πεζοδρομίου.
  • Η σήμανση – ασφάλιση της οδού Νικολάου Πλαστήρα και του Ισόπεδου Κυκλικού Κόμβου, για βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας και του επιπέδου λειτουργικότητας της οδού.
  • Η κατασκευή κλειστού δικτύου ομβρίων κατά μήκος της οδού για την αποστράγγιση – αποχέτευση του καταστρώματος και των παροδίων ιδιοκτησιών.
  • Ο ηλεκτροφωτισμός της οδού Ν. Πλαστήρα και του ισόπεδου κυκλικού κόμβου.
  • Η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων (κρασπεδόρειθρα, πεζοδρόμια κ.ά.).

Από τον Δήμαρχο, επίσης, υπήρξε και ενημέρωση για τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής και τις διαδικασίες που έχουν εκκινήσει κι αφορούν το παραλιακό μέτωπο από τις εκβολές του Νέδοντα έως τον συνοικισμό του Κορδία.