20 Απριλίου, 2024

Πολύτιμη διάκριση για το Παυλοπέτρι της Ελαφονήσου

Σημαντική διάκριση, προ ημερών, για την μοναδική Ελαφόνησο. Το Παυλοπέτρι, πήρε πιστοποίηση απ’ το πρόγραμμα INHERITURA.

Πολύτιμη η βοήθεια στη διαδικασία της τεκμηρίωσης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα σήματος ”ΙNHERITURA”, αφορά παράκτιες περιοχές, από δέκα τρεις Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου, που διαθέτουν τόπους φυσικής κληρονομιάς, διάφορων κατηγοριών και τύπων.

Μαζί με την διάκριση αυτή, για το Παυλοπέτρι, η Ελαφόνησος, εκπέμπει και το μήνυμα του ασφαλούς προορισμού.

“Η Ελαφόνησος, ανήκει στους προορισμούς με χαμηλή πυκνότητα συγκέντρωσης πληθυσμού, πράγμα που την καθιστά ελκυστική, λόγω της τάσης κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ έχει ήδη προχωρήσει αρκετά και η εμβολιαστική διαδικασία” δήλωσε η δήμαρχος Έφη Λιάρου.

Το Παυλοπέτρι, είναι μία μοναδική προϊστορική, βυθισμένη πόλη, με οικιστικό σχέδιο, που ανακαλύφθηκε απ’ το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Κέμπριτζ, το 1968.

Ο τουρισμός, αποτελεί τη βάση της οικονομίας, αλλά και τον πυρήνα της οικονομικής δράσης στην Ελαφόνησο.

Ο σπάνιος φυσικός πλούτος, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής και η μοναδική πολιτιστική κληρονομιά, καθιστούν την Ελαφόνησο, έναν ιδιαίτερο προορισμό.

Την τουριστική οικονομία, ενισχύει και ο εναλλακτικός τουρισμός.

Ωστόσο, βασική προϋπόθεση είναι η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής, ο σεβασμός στην τοπική κοινωνία, αλλά και η διατήρηση της νησιωτικής φυσιογνωμίας και αυθεντικότητας του νησιού.

ert.gr