Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η χθεσινή συζήτηση με θέμα «Τουρισμός, τα πρώτα μηνύματα», που συνδιοργάνωσαν τα Μητρώα Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου, Νότιου Αιγαίου, Πειραιά & Νήσων, Β’ Θεσσαλονίκης.
Καλεσμένοι οι:
- Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού,
- Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής& Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής
- Ανδρέας Φιορεντίνος, Τομεάρχης Τουρισμού ΝΔ
- Κων/να Σβύνου, Πρ, Ινσιτούτου Τουριστικών Ερευνών& Προβλέψεων, Αντιπρόεδρος ΠΟΞ, Πρόεδρος Ξενοδόχων ΚΩΣ
- Ανδρέας Μανδρίνος, Πρόεδρος Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης
- Διαμαντής Λιάμας, Δήμαρχος Βόλβης
- Στράτος Χαρχαλάκης, Δήμαρχος Κυθήρων
- Γιάννης Μπράς, Σύμβουλος Κρουαζιέρας
Χαιρετισμούς απεύθυναν οι:
- Ρεβέκκα Πιτσίκα, Επικεφαλής Μητρώου ΝΔ,
- Στέλιος Κονταδάκης, Δ/ντής Π. Γραφείου Πρωθυπουργού, Αν. Γραμματέας ΠΕ, Γραμματέας Οργανωτικού,
- Ελένη Μαυρόγαλου, Συντονίστρια Στελεχών Ν. Αιγαίου,
- Ελένη Πέτρακα, Συντονίστρια Στελεχών Πειραιά & Νήσων,
- Κατερίνα Ζιούτα, Συντονίστρια Στελεχών Β’ Θεσσαλονίκης.
Τη συζήτηση συντόνιζε η Μαρία Καλπουζάνη, Συντονίστρια Μητρώων Στελεχών Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου.
Συμπερασματικά, το 2021 αναμένεται καλύτερη χρονιά από την περσινή αφού οι προσδοκίες είναι υψηλές και ο στόχος η άφιξη περίπου 15 εκατομμύριων επισκεπτών.
Ασφάλεια, ποιότητα υπηρεσιών, ψηφιακή τεχνολογία, υιοθέτηση νέων μορφών τουρισμού σε συνδυασμό με το πρόγραμμα στήριξης του κλάδου των 420 εκατ., αλλά και των κεφαλαίων που αναμένονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, την εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων με το τουρισμό, τίθενται στο πλάνο επανεκκίνησης ενός τομέα που αποτελεί πνεύμονα για την Ελληνική οικονομία και ανάπτυξη.
Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν και επόμενη σχετική ημερίδα στα μέσα της σαιζόν για την αποτύπωση της κατάστασης.

More Stories
Νέες εγκρίσεις έργων από την Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου-Προσωρινός ανάδοχος για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ «Πλάτωμα» και «Σπαρτέας»
Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή με τον νέο Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ Παύλο
Στην ΠΕ Αργολίδας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Κάθε έργο και μια απόδειξη συνέπειας και σχεδίου»