17 Ιουνίου, 2024

Πρόταση 6 εκ ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο “Αντώνης Τρίτσης”¨για αναπλάσεις σε Λυγουριό και Φιλιατρά

Αίτημα για την ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” δύο έργων συνολικού προϋπολογισμού 6.046.619,95 ευρώ υπέβαλε στο υπουργείο Εσωτερικών η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το αίτημα υποβλήθηκε στο πλαίσιο του έργου “Αστική Αναζωογόνηση Περιοχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ιδιαίτερο πολιτιστικό, ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον”, στον άξονα προτεραιότητας “Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών” με τίτλο “Αστική αναζωογόνηση”.

Η πρόταση της Περιφέρειας αναφέρεται ειδικότερα στα εξής δύο έργα:

Α) Ανάπλαση δρόμων στο Λυγουριό, με προϋπολογισμό 2.760.619,95 ευρώ. Το εν λόγω έργο αφορά στην ανάπλαση βασικών οδικών αξόνων του βόρειου τμήματος του οικισμού του Λυγουριού, καθώς και μικρών τμημάτων των κάθετων διασταυρώσεων με αυτούς που οδηγούν σε σημεία ενδιαφέροντος.

Β) Ανάπλαση της πλατείας Καποδιστρίου, στα Φιλιατρά, με προϋπολογισμό 3.286.000 ευρώ. Με το εν λόγω έργο προβλέπεται η διατήρηση της μονοδρόμησης περιμετρικά της πλατείας και η επέκταση των πεζοδρομίων γύρω από αυτή. Επίσης, η κεντρική πλατεία θα επεκταθεί σε κάποιο τμήμα και θα αναδιοργανωθεί πλήρως.