17 Ιουνίου, 2024

Στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων ο Πύργιος Κ. Γαλανόπουλος

Την πρόκριση στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων εξασφάλισε ο μαθητής του 2ου Γυμνασίου Πύργου, Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος.

Ο μαθητής της Γ’ τάξης συμμετείχε στον 38ο Διαγωνισμό της Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας «Αρχιμήδης» και κατέλαβε την 5ης θέση αποσπώντας το Β΄βραβείο.

Κάτι που τον κατέταξε στην πρώτη εξάδα των μαθητών που θα αποτελέσουν και την Ελληνική ομάδα που θα συμμετάσχει στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, που θα διεξαχθεί τη φετινή χρονιά διαδικτυακά 29 Ιουνίου με 4 Ιουλίου 2021.

arximidis

Σε ανακοίνωσή του η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Πύργου συνεχάρη θερμά τον μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου του Σχολείου μας Γαλανόπουλο Κωνσταντίνο του Γεωργίου, ο οποίος διακρίθηκε στον 38ο Διαγωνισμό της Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας «Αρχιμήδης» και προκρίθηκε στην εξάδα της Ελληνικής ομάδας που θα λάβει μέρος στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων.

Η σπουδαία επιτυχία του μαθητή μας, ο οποίος απέσπασε το Β΄ Βραβείο πανελληνίως, είναι αποτέλεσμα της μεθοδικής του μελέτης και προετοιμασίας και έρχεται ως συνέχεια της αριστείας του στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας από την Α΄ Γυμνασίου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι άριστες επιδόσεις του Κων/νου ( όχι μόνο στα Μαθηματικά αλλά σε όλα τα μαθήματα), συνοδεύονται από υψηλό ήθος και ευγένεια. Όλα αυτά τα χρόνια στο Σχολείο μας αγωνίζεται με διακριτικότητα, όχι με αυτοσκοπό τα βραβεία, αλλά ως άλλος Οδυσσέας απολαμβάνοντας το ταξίδι του στον μαγικό ωκεανό της Γνώσης.

Νιώθουμε μεγάλη χαρά και είμαστε υπερήφανοι για τη διάκρισή του, η οποία αποτελεί και απόδειξη ότι το δημόσιο ελληνικό σχολείο μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την κατάκτηση υψηλών στόχων.

Απευθύνουμε τα συγχαρητήριά μας και στην οικογένεια του που συμπαρίσταται και καθοδηγεί την πορεία του προς την κατάκτηση των στόχων του.
Κωνσταντίνε, καλή πρόοδο και καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά σου! «Αιέν αριστεύειν».

Πηγή: ilialive.gr