17 Ιουνίου, 2024

Μεγαλόπολη: Πρώτη πόλη με φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στην Μεγαλόπολη. Τα τέλη θα είναι δωρεάν όπως και ο απαραίτητος εξοπλισμός προμήθειας σύνδεσης των νοικοκυριών.

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο εμβληματικό έργο της περιοχής μετά και το τέλος της εποχής του λιγνίτη. Στην απόφαση ένταξης του έργου, υπάρχει πρόβλεψη για την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου συνολικού μήκους 46 χιλιομέτρων, που θα καλύψει όλη την πόλη και η δέσμευση για την περάτωση του έργου είναι το τέλος Δεκεμβρίου του 2022.

Ο δήμος Μεγαλόπολης, βρίσκεται σε διαρκή και καθημερινή ετοιμότητα, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα πολλά και τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω της απολιγνιτοποίησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στην Μεγαλόπολη,  με δωρεάν τα τέλη και  ο απαραίτητος εξοπλισμός προμήθειας σύνδεσης των νοικοκυριών με το δίκτυο φυσικού αερίου, κάτι που κάνει μέγιστη την επιτυχία της πραγματοποίησης του εν λόγω έργου.

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο εμβληματικό έργο που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή. Στην απόφαση ένταξης του έργου υπάρχει πρόβλεψη για την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου, συνολικού μήκους 46 χιλιομέτρων που θα καλύψει ΟΛΗ την πόλη και δέσμευση περάτωσης του έργου την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Η Δημοτική Αρχή με το ξεκίνημα των συνομιλιών φρόντισε με συνεχείς διαπραγματεύσεις, να εξασφαλίσει αυτά τα προνόμια για τους κατοίκους της Μεγαλόπολης  με τη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας το οποίο εφαρμόζεται κατά γράμμα.

Αυτό άλλωστε το επιβεβαίωσαν με τις δηλώσεις τους οι κ.κ Υπουργοί, Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Κωνσταντίνος Βλάσης, Υφυπουργός Εξωτερικών, κατά την τέλεση του αγιασμού για την έναρξη των εργασιών του έργου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Ιουνίου.

Αυτό το εμβληματικό έργο ήταν ένα προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιου Χριστογιαννόπουλου και της Δημοτικής Αρχής. Με υπομονή και επιμονή, με πιέσεις και σκληρό αγώνα καταφέραμε την θετική έκβαση του, παρά τα μεγάλα εμπόδια που παρουσιάστηκαν στην πορεία για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Η Δημοτική Αρχή ενημερώνει τους πολίτες του Δήμου μας, ότι βρίσκεται σε διαρκή και καθημερινή ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσει τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν από τις ειδικές συνθήκες της απολιγνιτοποίησης.

Να είστε βέβαιοι ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν, έτσι ώστε να επακολουθήσουν και άλλα έργα παρόμοιου μεγέθους και σημασίας σαν το πρώτο εμβληματικό έργο του φυσικού αερίου που είναι γεγονός.