17 Ιουνίου, 2024

Ο Μαλτέζος στο Συνέδριο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος στο Ναύπλιο

Συνέδριο της Ένωσης Αξιωματικών πυροσβεστικού σώματος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιουνίου στο Ναύπλιο, όπου μεταξύ άλλων παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος.
Στο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας ανέφερε μεταξύ άλλων, την συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Πυροσβεστικού σώματος και την αμέριστη βοήθεια σε υλικό και μέσα (λάστιχα, σωλήνες, μπότες κ.α.)
Την προηγούμενη εβδομάδα παραδόθηκε στην περιφέρεια της πυροσβεστικής υπερσύγχρονο drone για την επόπτευση περιοχών και αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Έχει παραχωρηθεί οικόπεδο από την Περιφέρεια στην Τρίπολη για να ανεγερθεί κέντρο Πολιτικής Προστασίας.

Ορίστηκε Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας ο οποίος μαζί με τους κατά ενότητα Τμηματάρχες και τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες θα συνεργάζονται άμεσα με την Πυροσβεστική για αντιμετώπιση καταστάσεων.

Για πρώτη φορά μετά από ενέργειες της Περιφέρειας ιδρύεται ΕΜΑΚ στην Πελοπόννησο ώστε να μπορεί να επιχειρεί άμεσα σε κάθε δύσκολη κατάσταση.

Ο κύριος Μαλτέζος ανέφερε επίσης πως: “Διανοίχτηκαν στην Αργολίδα πέρυσι 23,5 χιλιόμετρα δασικών δρόμων και εφέτος ήδη προβαίνουμε με δικά μας μηχανήματα και μέσα στη διάνοιξη αντίστοιχου μήκους δρόμους στους ορεινούς όγκους του Άργους.

Παραγγέλθηκαν και παρελήφθησαν σκηνές, στρώματα, κουβέρτες, φανοί και γενικά υλικό που θα μπορεί να ανακουφίσει πληθυσμό σε περίπτωση έκτακτου σοβαρού φαινομένου. Δυνατότητα που μέχρι τώρα δεν υπήρχε.

-Η συνεργασία Περιφέρειας, Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας είναι μια συνεργασία ουσίας, η οποία ενδυναμώνεται.”