17 Ιουνίου, 2024

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 24ωρη ΠΑΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

                                  Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην 24ωρη Παγκορινθιακή Πανεργατική Απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 Ιουνίου   2021, που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου .

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ

Η ΜΟΝΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΩΡΑ 11 π.μ.

Το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού  Συμβουλίου, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Τετάρτη 16 Ιουνίου, ενάντια στο αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φέρνει μεγάλα εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής σε πολλούς κλάδους, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, μειώνει τις αποζημιώσεις απόλυσης, πλήττει τη λειτουργία των Σωματείων.

Η ψήφιση του Νομοσχεδίου θα επιφέρει ραγδαία αύξηση της ανεργίας, τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία. Το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου θα συνεχίσει να δίνει την μάχη του, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Η ανάπτυξη θα έρθει μόνο με την κοινωνία όρθια. Κι αυτό θα γίνει με κατοχυρωμένες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με τις συλλογικές αντιστάσεις δυνατές και με προστασία και ενίσχυση τόσο των δικαιωμάτων όσο και του εισοδήματος των εργαζόμενων.

Αυτό το νομοσχέδιο δε διορθώνεται, αποσύρεται.

Απέναντι στην επίθεση της Κυβέρνησης στα εργατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες χρειάζεται να υπάρξει πανεργατική ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ .

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, δεν μπορούμε να το αφήσουμε να γίνει Νόμος , πρέπει να σπάσει ο κύκλος του ψέματος και να ενημερωθούν όλοι για το τι μας περιμένει ,είναι καθήκον μας να τους κάνουμε να το αποσύρουν.

Εργαζόμενες ,εργαζόμενοι

Με απόφαση του Εργατικού κέντρου Κορίνθου θα διατεθουν λεωφορεία για το συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη 16/6 στις 17:00 για καλύτερη οργάνωση ,συμμετοχές θα δηλώνονται στην γραμματεία του κέντρου μέχρι την τετάρτη 12:00 τηλ 2741022081 email:ekkorit@gmail.com

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥΩΡΑ 11:00 π.μ.

  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ