22 Οκτωβρίου, 2021

Ένταξη του έργου «Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Δήμου Τρίπολης», προϋπολογισμού 280.000 ευρώ

Την ένταξη του έργου «Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Δήμου Τρίπολης», προϋπολογισμού 280.000 ευρώ, στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανακοίνωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, μαζί με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, κ. Νίκο Καραλή.

 «Δίνουμε συνεντεύξεις και μιλάμε, όταν έχουν γίνει συγκεκριμένα πράγματα», τόνισε αρχικά, ο κ. Τζιούμης, ενώ στη συνέχεια, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι μια πρόταση που υπεβλήθη σε συνεργασία με τον σύλλογο ΑμεΑ Αρκαδίας και με τον Πρόεδρο της  Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ. 

«Ήταν ένα επιτακτικό αίτημα των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και η υλοποίηση του θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου», σημείωσε ο Δήμαρχος ενώ στη συνέχεια παρέθεσε λεπτομέρειες για το έργο. «Πρόκειται για ένα διαμέρισμα όπου θα μπορούν να φιλοξενούνται και να μένουν άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικίας άνω των 18 ετών. Εκεί θα τους παρέχεται στέγη, διατροφή και στήριξη των δυνατοτήτων τους, με στόχο την ασφαλή διαβίωσή τους».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης πρόκειται να ενισχυθεί με προσωπικό και η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται μέχρι το 2023, όπου και αναμένεται να επεκταθεί. 

«Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή μας, όπου συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα δεν έχουν τη δυνατότητα διαμονής και φροντίδας. Ο Δήμος Τρίπολης πρωτοπορεί και συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα κοινωνικό, μέσω ευρωπαϊκών χρημάτων, για να στηρίξει τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Από την πλευρά του, ο κ. Νίκος Καραλής εξέφρασε τη χαρά του για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και για το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τρίπολης, μέσα από τα βάθη της καρδιάς του, για τις υποδομές αυτές.